sicario

Filme cu asasini | Sicario, productie 2015

filme cu asasini poster sicario film 2015

Salutare. Vorbim de un film mai vechi astazi (ma rog, dupa standardele de astazi) si este un articol dedicat pasionatilor de filme cu asasini. Daca sunteti in cautarea unui astfel de film, atunci ati nimerit unde trebuie si va prezint „Sicario – Asasinul”.

Sicario | Filme cu asasini

Printre cele mai vechi meserii sau ocupatii din lume, se numara si partea de narcotice si tot ce tine de ea, procesare, transport etc. Este un razboi nemilos in care sunt implicate carteluri din foarte multe tari, principalii pioni pe aceasta tabla uriasa de sah fiind desigur tarile din America de Sud.

Pentru cazul de fata, vorbim de un razboi al USA cu cartelurile din Mexic, mai exact cu cartelul Juarez. In cazul de fata este vorba despre un task-force, un grup de lucru cum ar zice corporatistii format din membri ai mai multor servicii secrete dar si diverse alte organizatii sa zicem asa. Misiunea acestui grup? Sa distruga sau cel putin sa faca cat mai multe daune cartelurilor mexicane.

Printre ultimii membri cooptati sunt Kate si Reggie, doi membri ai FBI, cooptati de curand in aceasta brigada. Este o brigada interesanta pentru ei, la inceput. Ulterior, nu prea mai sunt siguri ca sunt de acord cu actiunile acesteia, asta deoarece brigada aceasta actioneaza in cel mai bun caz la limita legii. Cei doi indivizi, Kate si Reggie sunt insa niste membri idealisti ai FBI, obisnuiti sa lucreze ca la carte, dupa manual, Biblia lor fiind legea federala.

Este asadar nevoie sa se obisnuiasca in noua postura si cu noul modus operandi, fiindca brigada condusa de Matt, nu are deloc metode ortodoxe. Si mai putin ortodox este modul de lucru al lui Alejandro, membru al brigazii, fost procuror mexican care are o vedeta personala impotriva acestui cartel, Juarez.

Parerea mea despre Sicario

Cum am zis mai sus, este un film bun, recomandat pentru cei pasionati de filme cu asasini dar si de cei pasionati de filme politiste, filme de actiune etc. Desi nu este o drama, este un film sobru. Are aerul unui documentar de razboi, nu este genul acela de actiune comedie gen Bad Boys. No sir, fiindca este un film de razboi. Chiar daca este un razboi de subsol, un razboi care nu se vede.

Mi-a placut mult povestea, modul cum este actiunea structurata si cum te duce in diverse directii. De asemenea, mi-au placut accentele, antitezele dintre oameni si modurile lor de operare. Mi s-a parut ca s-a pus destul de mult accentul mai ales pe reactiile lui Kate, fost membru de elita al FBI care are reale dificultati in a agrea metodele folosite de actualul grup de lucru.

Ca fapt divers, mi s-a parut interesant si modul de filmare sau mai exact costumatia. Mi s-a parut ca regizorul si-a dorit sa puna foarte mult accent pe poveste in sine si pe scenariu, nu neaparat pe personaje. Din cauza asta, unul din personajele principale, Kate, este foarte stearsa. Tot filmul apare cu fix aceleasi haine (sau cel putin acelasi model), parul strans in coada mai tot timpul, machiaj foarte discret. Nimic care sa o scoata in evidenta. La fel si ceilalti, aceleasi haine, acelasi aspect, nimic spectaculos.

Mie mi-a placut mult filmul, cap-coada. Nu prea am nimic de reprosat, poveste buna, interesanta, jocul actorilor bun, interesant. Va recomand doar sa-l urmariti si daca sunteti si daca nu sunteti fani filme cu asasini, cu siguranta gasiti ceva pe gustul vostru.

Daca nu va place, va recomand sa va mai uitati si prin alte recenzii filme. Nu uitati sa va abonati la blog (dreapta sus) si sa dati un share daca v-a placut articolul.

Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *