afis Seful sectorului suflete

„Seful sectorului suflete”, o comedie psihologica si destul de profunda

 Astazi vorbim de un film romanesc din 1967 regizat de Gheorghe Vitanidis si anume „Seful sectorului suflete„. Filmul face parte din categoria „filme de comedie” dar se duce in acelasi timp si spre filme romantice/filme psihologice.

Actiunea filmului o aduce in prim-plan pe tanara si frumoasa Marcela Rusu, ce joaca rolul tovarasei Magadalena, tanar chimist. Magdalena este prinsa intr-un joc vicios al „dragostei” fiind prinsa intr-o relatie cu mai varstnicul Toma Caragiu in rolul lui Horatiu, un foarte posesiv si foarte egoist iubit de asemenea foarte pragmatic.

Sistemul de aparare al Magdalenei creeaza astfel un personaj imaginar „Seful sectorului suflete”, de fapt propia constiinta care o a ajuta sa se descopere si sa se regaseasca. Imaginea acestui sef, este insa cea a unui meteorolog pe care Magdalena l-a indragit in trecut si care i-a ramas pe retina vorba reclamei.

„Seful sectorului suflete” este tinarul Radu Beligan ce are un rol dublu aici, atat de personaj al constiintei cat pana la urma si de posibil iubit. Ii pica destul de bine rolul cu toate astea e ceva ce nu ma lasa sa-mi placa pana la capat rolul lui. Nu stiu exact ce, dar nu pare foarte natural cred ca asta e de fapt problema, pe undeva mi se pare ca seamana cu un prezentator de stiri sau ceva in genul.

Filmul este plin de replici savuroase, cu un umor subtil dar bine pus la punct bazat pe jocuri de cuvinte. Nu este un film unde sa avem comic de situatie, scene caraghioase etc. Umorul izvoraste aproape exclusiv din dialogul dintre personaje, din ironii fine si o satira delicata.

Filmul este plin de replici savuroase, umorul bazat pe jocuri de cuvinte este la el acasa. N-ar trebui pentru ca vreau sa le folosesc in alte scopuri dar mai jos o sa va dau cateva exemple de replici cum ar fi:

– Imi vine cateodata sa cersesc: dati-mi o vorba buna!

– Ce rau am facut? Unul care nu se iarta, ai avut succes!

– Inteleg multe, dar accept putine!

Este un film ce merita vazut din plin, il recomand cu drag.

https://www.youtube.com/watch?v=cN49VV70mf8

Sursa imagine: cinemarx.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *