afis vrajitoarea 2016

The Witch – film cu vrajitoare, 2015

Vrajitoarea este un horror atipic, dar unul dintre cele mai apreciate filme ale genului sau. Pe letterboxed est in top 20 filme horror, ever. Este genul de film ce actioneaza la nivel psihic, fiind horror prin sugestie, nu neaparat prin forta bruta si hack and slash. Iti recomand sa-l vezi indiferent daca iti plac sau nu filmele cu vrajitoare.

Atentie insa! Este un film cu vrajitoare  dar nu unul de genul Salem witch trials, desi au elemente in comun.

#sinopsis Vrajitoarea

afis vrajitoarea 2015O familie din Anglia ajunge in USA alaturi de alti colonisti, traind intr-o comunitate puternic religioasa. Din varii motive, familia este excomunicata si se retrage astfel in salbaticie. Tatal, William, mama, Katherine, fiica cea mare, Thomasin, fiul mai mic, Caleb si mezinii familiei formati din gemenii Jonas si Mercy.

Alaturi de ei, mai exista un frate aflat la stadiul de bebelus, Samuel. Intr-o zi, acesta dispare in padure, cand era supravegheat de Thomasin. Mama nu prea poate sa treaca peste chestia asta si cam are un dinte impotriva fiicei celei mari.

Locul in care traiesc este unul nefavorabil, porumbul nu creste si nici cu vanatoarea nu stau prea bine desi tatal incearca. Familie de habotnici, considera ca este vina lor pentru toate, din cauza pacatelor lor.

Necazurile si apoi disparitia si aparitia lui Caleb intr-o stare groaznica, ii fac sa creada ca sunt tinta unei vraji si ca vrajitoarea s-ar putea sa fie chiar langa ei.

Se insala si totul e doar in capul lor, sau e adevarat si e asa cum cred ei?

#ochiul critic Vrajitoarea

Mi-a placut filmul, este un horror frumos, bine inchegat cu o poveste interesanta in spate. Mai in gluma, mai in serios, putem spune ca este horror si din alte puncte de vedere, avand in vedere acea familie si modul cum traiau. De asemenea era horror si fanatismul lor si modul cum puneau absolut totul pe seama vointei divine.

Elementele horror apar subtil in film, sunt ceva secvente la inceput si apoi nu prea mai apar pana spre sfarsit cand se lamureste totul. Pana atunci, iti sunt induse niste chestii dar cam esti pus pe o pista gresita, cel putin eu am fost. Am tot cautat criminalul, eram sigur ca l-am gasit cand colo, surpriza, de fapt era alta chestie pe care nici n-am bagat-o in seama.

Va recomand cu drag filmul, mie mi-a placut si mi s-a parut un film bun, consistent. Este insa pentru cei care apreciaza horror-urile mai finute si mai subtile. Daca vrei sa vezi galeti de sange, morti, zombie si altele atunci iti recomand sa te uiti pe aici, asta nu prea este pentru tine.

Inca ceva, desi se numeste Vrajitoarea, nu este un film cu vraji. Adica nu te astepta la un film cu vrajitoare in care sa se arunce cu blesteme, magie etc. Se numeste asa pentru a surprinde foarte bine credintele oamenilor din perioada aia. Adica, orice nu intelegeau sau daca se intamplau chestii dubioase pentru ei, gata, era neaparat o vrajitoare de vina.

Frica, habotnicismul, puritanismul, au dus la lucruri groaznice.


Filmul urmeaza sa apara pe Netflix in curand (eu l-am vazut in 2017 dar o sa vreau sa-l revad). Daca nu ai inca cont pe Netflix, te poti inregistra folosind link-ul acesta (link de recomandare).sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *