Pareri filme | Descoperirea | 2017

The Discovery | Descoperirea

Nu stiu ce sa zic despre filmul asta… este un film cu care am avut o relatie de love-hate, cum ar zice americanii. Din pacate nu m-a captat complet, asa ca nu m-am uitat pana la final, recunosc.

Este un film ce prezinta o idee interesanta, cam asta m-a si atras la fel. Este in genul de film de autor, nu un film boombastic, hollywodian.

Un nene de stiinta, neurolog, sau ceva de genul, sta el ce sta si pana la urma se gandeste si ce face? Bang, cu ajutorul unui aparat inventat de el, reuseste sa demonstreze ca exista viata dupa moarte. Cum? Pai reusind sa demonstreze ca impulsurile electrice din creier nu mor, ci pur si simplu pleaca undeva.

Evident, este o descoperire foarte importanta, descoperire vitala pentru istoria omenirii. Efectele nu sunt insa tocmai cele scontate fiindca oamenii, stiind ca exista viata de dupa moarte, incep sa faca niste chestii nu tocmai ortodoxe, dar vezi ce, daca te uiti la film.

Din cauza asta, medicul respectiv se retrage intr-un soi de sanatoriu, cu niste „pacienti” de-ai lui, unde isi continua studiile. Fiul sau, nu prea este insa de acord, ca de obicei exista acel generation gap. Cand acesta sa intalneste intamplator cu o pacienta a tatalui sau cu care pare ca se infiripa ceva… se complica lucrurile.

Parerea mea

Nici macar nu prea am multe de zis despre filmul asta. Este un film bun ca idee, interesant, dar cam atat. Nu mi-a placut cum a fost dezvoltata ideea si n-a reusit sa ma captiveze. Asa cum am mai zis si cu alta ocazie, ma aflu la o varsta si intr-o etapa a vietii mele cand daca nu-mi place ceva, ma retrag, nu astept pana la capat. Se aplica si filmelor si cartilor, acord oricui o sansa dar daca nu-mi place, te pup, pa pa. Nu mi se pare normal sa-mi pierd timpul si energia cu ceva ce nu-mi face placere.

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *