coperta Crima din Orient Express carte - Agatha Christie

Crima din Orient Express de Agatha Christie

Ia zi, crezi ca poti face o treaba mai buna ca politia romana? Nu ca ar fi ridicat prea mult stacheta.  Dar daca da, uite, de asta iti recomand Crima din Orient Express carte scrisa de Agatha Christie. 

Imi plac cartile politiste daca sunt bine scrise, desigur. O carte politista buna este cea care te poate agata, te poate face sa fii atent la ea si sa umbli alaturi de detectiv pe urmele criminalului, incercand sa folosesti indiciile primite ca sa-l descoperi rapid.

#sinopsis Crima din Orient Express carte Agatha Christie

Trenul Orient Express isi vede de drumul sau pe ruta Istanbul-Calais. Sunt cativa calatori prin el, personaje diverse de diferite nationalitati si profesii. Din intamplare printre ei se afla si celebrul detectiv Hercule Poirot, fosta stea a politiei belgiene.

Prin prisma jobului, Poirot se distreaza urmarindu-i pe ceilalti pasageri, vazandu-le ticurile, obiceiurile etc. In una din nopti insa, somnul sau este tulburat de un strigat. A doua zi afla ca strigatul fusese probabil si ultimul al unuia dintre pasageri.

Cine l-a omorat insa si de ce? Asta va fi misiunea lui Poirot, una foarte dificila, ca de obicei, pentru ca indiciile sunt aproape inexistente. De asemenea, nu exista dovezi sau ceva care sa il ajute pe detectiv sa descopere criminalul dar ale el metodele sale.

#ochiul critic Crima din Orient Express carte

Ca de obicei, o carte foarte buna, probabil una dintre cele mai cunoscute carti ale Agathei Christie. Maestra a suspansului si a intorsaturilor, exceleaza si in aceasta carte la acest capitol. Condeiul te duce in diverse directii ca un barcagiu beat, banuiesti pe toata lumea, pe rand.

Povestea este bine inchegata si este una meticulos construita, in cele mai mici detalii. Este o carte care te gadila bine si la nivel vizual, parca esti acolo, parca vezi trenul inzapezit, vezi personajele, il vezi pe Poirot cu mustata sa rasucita.

Este de asemenea si o carte clasica a literaturii universale, ar trebui citita macar pentru asta daca nu pentru altceva. Iar pentru fanii cartilor politiste cred ca este de capatai, alaturi de Zece negri mititei dar si alte carti ale Agathei Christie.

Nu prea sunt totusi multe de spus, Crima din Orient Express este o carte buna si este in stilul cu care autoarea ne-a obisnuit. Ca de obicei, toata lumea poate fi vinovata sau toata lumea poate avea partea sa de vina. De asemenea, aparentele inseala si s-ar putea ca persoana respectabila de acum sa nu fie de fapt o persoana asa respectabila cum pare.


Daca n-ai citit-o inca dar vrei sa o citesti, poti cumpara Crima din Orient Express carte de pe elefant la reducere (link afiliat).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *