film contact 1997 poster

Contact film SF 1997

afis contact film sf 1997

Buna. Azi vorbim despre un film smecher pe tema omenire versus alien. Despre Contact film SF vorbim pe larg mai jos. Nu mai zic cum l-am gasit fiindca o sa ma repet si n-am chef, ma bucur doar ca l-am gasit.

#sinopsis Contact film

Filmul a fost realizat in 1997 si are o distributie buna spre foarte buna. Intalnim oameni ca Jodie Foster in rolul principal, Matthew McConaughey,  William Fitchner, Tom Skerit etc.

Ellie, este un savant foarte smecher. A ramas singura de la 9 ani fiindca mama ei a decedat la nastere si tatal a decedat si el mai tarziu. I-a ramas doar matematica si spatiul, universul. A devenit un doctor in stiinta, absolvind totul magna cum laude, pasionata fiind de munca sa.

Dupa multe incercari mai mult sau mai putin reusite sa zic asa, se ocupa de cercetarea spatiului. Are finantare din privat si a putut sa inchirieze astfel antenele statului. Zi si noapte asculta spatiul cosmic, diferite corpuri ceresti. La un moment dat, capteaza un semnal ciudat de pe o stea, Vega. Semnalul nu este doar un semnal ci seamana cu un… mesaj.

Ce vor nenii din spatiu de la noi? Exista sau e teapa? Sunt pasnici sau ostili? Sunt…? Vedeti voi cum sunt daca va uitati la film, desigur. 🙂

#personajele principale Contact

Eleanor Arroway – Savant de renume, fail insa pe plan personal. Singura de la 9 ani, nu are pic de credinta in Dumnezeu. Este apropiata doar de ea, de munca ei si de cativa colegi de cercetare. Nu este insa intiam fata de nimeni, nu-si permite acest lux. Este idealista, munceste foarte mult, crede enorm de mult in ceea ce face. Crede ca poate descoperi ceva ce lumea n-a aflat pana acum. Crede ca poate sa scrie istorie. Fuge de barbati fiindca nu are incredere.

Palmer Joss – Bagabont. Fost om al Domnului si actual insa si da si nu. Trebuia sa fie preot insa nu i-a placut partea cu castitatea si n-a respectat-o. Este interesat de stiinta insa este interesat si de problemele spirituale, mai mult de acestea de fapt. Se poate sa devina interesat si de Ellie.

David Drumlin – Parsiv. Sef in cercetare, insa nu crede deloc in proiectele lui Ellie. Le considera idealiste, nerealiste, visatoare etc. Insa, fara sa faca mare lucru, isi asuma fara probleme meritele pentru succesele acesteia. Stie ca este necinstit insa tot o face.

Rachel Constantine – Functionar de stat de inalt nivel, smechera. Pragmatica, inteligenta, nemiloasa daca e vorba de securitatea statului. Animal de prada foarte strict cu programul si tot ce inseamna stat.

James Woods – Om al serviciilor secrete, nemilos, ochi inerti de broasca fiarta. Este preocupat de tot ce inseamna securitate, manipulare, adormire mass-media, confidentialitate, protectie secrete etc. Este evident obsedat de militarizarea a tot.

#ochil critic

Film smecher, sa incep cu asta. Sincer, cand am dat peste el ma asteptam la ceva de genul „Close encounter of the third Kind„. Dupa ce l-am vazut insa, mi se pare mai mult ca seamana cu „Interstellar” si nu din cauza actorului. Ca sa fiu sincer mi-am dat seama la sfarsit cine se ascunde sub numele lui Palmer Joss. Imi era cunoscut insa nu mi-am dat seama ca e el.

Nu e genul de film obisnuit cu extraterestri. Daca te astepti la un film cu lupte cu alieni sau chestii de genul, vei fi dezamagit. Cum zicea cineva pe un site de filme, este un film care nu prea iti prezinta rezultatul finit ci pe undeva iti prezinta drumul. Ce s-a intamplat pana acolo. Te lasa de asemenea sa-ti pui singur problema cu ce se va intampla dupa finalul filmului.

In fine, este genul de film care stie sa creeze, sa teasa o intriga. Te duce pana spre momentul culminant si te face sa balesti dupa acesta. Aproape ca te rogi sa se intample pana la finalul filmului.

Este un film bun, cu un scenariu bun si un joc actoricesc foarte ok. Mi-a placut destul de mult.

Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *