wim hof

Cine-i Wim Hof aka The Iceman?

wim hof

Cine-i nenea asta, Wim Hof?

Pai aparent un ticnit. Este un atlet sa-i zicem asa, caruia i se mai spune The Iceman. Asta pentru ca este foarte prieten cu gheata, de parca-i neam cu whisky. Face tot felul de trasnai, gen mers pe munte in pantaloni scurti, scufundat in bai de gheata, de pe altii i-ar ucide si tot asa. Zici ca-i urs polar nenea asta.

Eu am dat de el intamplator, nu mai retin unde l-am gasit pe net. Am salvat o mentiune despre el mergand pe ideea ca e ok, o sa scriu un articol despre el in care il voi prezenta ca pe un supraom, ceea ce si este.

Ma gandeam ca este un soi de freak al naturii, omul ala care probabil are o gena in plus sau minus si care se joaca cu frigul. Am facut totusi research pentru articol (asa procedez de obicei) si bine am facut.

Practic, acum sunt foarte interesat de el. De ce? Pentru ca este mai mult decat un atlet. Metoda Wim Hof – o combinatie intre tehnici de respiratie si bai reci, propune vindecari profunde si o calitate a vietii imbunatatita. Este un om simplu care a demonstrat si stiintific deja ca totusi poti face descoperiri remarcabile si ca om simplu, nu trebuie sa fii om de stiinta tot timpul. Asta pentru ca el a trait mai mult decat au studiat ei, efectiv.

Are o filosofie simpla totusi complexa si merge cumva in zona de spiritual – a nu se intelege gresit, nu e vorba de vreo secta.

Cum ziceam mai sus la baza sunt tehnici de respiratie. Evident, descoperirile sale au fost controversate si exista un documentar si o carte care au avut ca scop demascarea lui. Oamenii au crezut ca e un bufon ce incearca sa atraga publicitate si s-au gandit sa-l demaste. Pana la urma au sfarsit prin a invata tehnicile lui.

Pe mine m-a convins ce am citit pana acum despre el macar pana la punctul la care sa vreau sa incerc metodele lui si primul pas este sa-i cumpar si citesc cartea.

Discutii cu el si aici, doua episoade cu Joe Rogan si inca unul cu Dr. Rhonda Patrick.


Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *