Stapanul Inelelor Fratia Inelului coperta carte

Mitul de la baza cartii „Stapanul Inelelor: Fratia Inelului”

Sunt fan al autoeducatiei, mi se pare ca depinde de noi sa invatam in fiecare zi cate ceva nou. Internetul ne ofera din fericire aceasta oportunitate, pentru ca abunda in informatii. Urmaresc anumite canale de youtube si asa am aflat si ce a stat la baza cartii Stapanul Inelelor: Fratia Inelului. 

Stapanul Inelelor Fratia Inelului coperta carteCum a aparut Stapanul Inelelor: Fratia Inelului?

Vorbesc aici despre carte, desigur, nu despre film. Asta pentru ca mai intai a aparut cartea si ulterior filmul.

Fie ca iti place, fie ca nu, nu prea ai cum sa nu fi auzit de Stapanul Inelelor. Nu conteaza daca vorbim de carti, de filme, de jocuri s.a.m.d. Eu nu sunt fan neaparat (desi am vazut doua dintre filme), sunt ok, dar cam atat.

Insa, cum ziceam mai sus, intamplator am dat peste acest filmulet, un clip educativ de la TED-Ed care explica un mit finlandez, The myth of Sampo.

Se pare ca acesta a stat la baza serie Stapanul Inelelor, sau a fost una din influentele acestei carti. Mie mi se pare foarte tare, mereu mi s-au parut foarte interesante aceste transformari, ceva vechi, luat, prelucrat si transformat in ceva nou. Mie mi se pare ca in modul acesta energia acelui ceva vechi este preluata si transmisa mai departe.

E ca si cum iei o samanta, o plantezi, iese un copac, cineva il taie si face scanduri, cineva face din scandurile alea niste mese, cineva face din mesele alea altceva etc.

Filmuletul despre care vorbeam mai jos:


Ce alte carti inspirate de mituri mai stii?

P.S E un link acolo, pe youtube, care iti da posibilitatea sa downloadezi (free si legal) varianta audio a cartii (in engleza).


sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.