Cercul de foc – Pacific Rim – 2013 | Pareri filme

Cercul de foc (Pacific Rim la origine)  a aparut in 2013 de sub bagheta lui Gullermo del Toro si este un SF interesant. Va fi urmat de un sequel in 2018, ce va purta numele de Pacific Rim: the Uprising.

Daca-ti plac filmele cu monstri gen Godzilla, Transformers dar si Alieni, atunci ai nimerit unde trebuie. Filmul a luat toate aceste elemente si a facut o ciorba interesanta si destul de fresh.

Este un film SF ce propune ideea unei lumi oarecum distopice, o umanitate unita impotriva unei amenintari comune.

Vorba aia, pe fundul Pacificului, cineva a facut dus si n-a pus dopul si asa a aparut o crapatura. Surpriza, dar prin crapatura aia vizitau pamantul niste creaturi imense, ce purtau numele generic de Kaiju. Acestia puteau avea diferite forme si apareau la diferite intervale de timp.

Ca se se apere impotriva lor, umanitatea a construit un zid de metal urias si o serie de roboti uriasi, manuiti de soldati si capabili sa lupte impotriva  amenintarii. Robotii poarta numele de Jagger  si sunt principala si singura arma contra monstrilor.

Dupa studii indelungate, cineva se prinde insa ca monstrii aia nu apar asa, tam-nesam ci exista o logica si o explicatie si este infricosatoare. Omenirea e pe cale sa si-o ia grav pe coaja, asa ca are de lupta intr-un mod serios.

Vor reusi Jaggerii? Vei vedea.

#desubretina

Cercul de Foc este un SF interesant, care desi nu exceleaza la nici un capitol, exceleaza ca intreg. Are suficienta consistenta si creativitate incat sa te tina pe loc. Aici l-am remarcat si pe Idris Elba, care ulterior a cam devenit unul din actorii mei preferati.

Incolo, filmul isi face treaba, te duce unde trebuie sa fii, fara probleme. Este un film interesant, care te captiveaza si te ajuta sa uiti de chestiile de zi cu zi. Eu unul, cel putin uneori, cam asta caut la un film.

Ca atare, desigur ca astept cu nerabdare si continuarea, sunt dornic sa vad cat mai multi kaiju cu burta la soare.

Trailer mai jos, nu uita sa te abonezi daca ti-a placut articolul.

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *