mana ce tine o busola arata spre o locatie

Ce înseamnă de fapt „locație”? Că loc, ioc!

mana ce tine o busola arata spre o locatie

– Ne vedem la locație!… -Aaaa, acolo, păi și unde e mă locația asta? … Zi așa ca locație cam pe unde e?… Da mă, te aștept la locație! … – S-a schimbat locația! etc.

De câte ori ați auzit asta? Locație este un cuvânt folosit des, conform statisticilor mele ochiometrice. Eu îl tot aud atât pe la serviciu cât și pe la prieteni sau în viața de zi cu zi, prin piață, pe la mijloacele de transport în comun etc.

Nu e nicio problema că se folosește des, problema e că se folosește greșit. Nu e primul articol pe tema asta, au mai scris și alții dar pentru că tot se folosește înseamnă că nu sunt de ajuns. Dacă se luminează măcar o singură persoană cu privire la ce înseamnă de fapt acest cuvânt, atunci eu mă declar mulțumit.

# ce înseamnă locație?

În niciun caz loc, destinație, local etc. Confuzia provine probabil din cauza faptului că la rândul său conține cuvântul loc. Nu prea e logic dar la prima vedere nu sare în ochi. Probabil că cei care îl folosesc cu acest sens consideră că este un soi de neologism sau nu știu, poate o formă mai cultă a cuvântului menționat anterior.

Ei bine, nu este. Locație înseamnă de fapt chirie sau echivalentul. Înseamnă o sumă de bani ce trebuie plătit regulat pentru niște lucruri folosite sau un imobil etc.

Posibil să fie și din cauza cuvântului „location” din engleză. Nu mai știu cum se numeau cuvintele care au forme asemănătoare în limbi diferite dar un cu totul alt sens.

Dacă nu mă crezi, îți recomand să cauți în dex, te poate lămuri pe loc. Posibil ca pe viitor să fie folosit sau mai bine zis trecut și cu acest sens în DEX, pentru că uneori limba este adaptată practicii, uzului. În acest caz este bine de știut cel puțin care a fost sensul inițial.

Sursă imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *