Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței

Film cu care rămăsesem în urmă ca atare mulțumesc HBO că l-au dat. Filmul este unul dramatic, despre film. Îmi plac filmele despre filme mai ales când au noțiuni să zicem de documentar sau aere de realitate. Filmul de astăzi este unul de Oscar, la propiu de asta și voiam să-l văd și este regizat de celebrul Innaritu, ce a câștigat și acum doi ani un Oscar cu pelicula The Revenant.

Omul Pasăre ne prezintă povestea unui actor odinioară popular acum decăzut ce se ocupă de un teatru unde este și actor și regizor și încearcă să-și revigoreze cariera dar și teatrul pe undeva.

Este însă mai mult de atât, este un film despre virtute, despre sinceritate, despre bine, despre rău etc. Clasica luptă între bine și rău, între real și fals, între sincer și fals se reiterează și în acest film însă în altă formă.

Aici practic este vorba despre conștiința unui actor, despre ce crede el că e bine și rău și despre ce alege. În interiorul său se dă o luptă mare și gravă între ce e bine și ce nu. Conștiința să îl ceartă, iar vocile din capul lui nu-l lăsă în pace ispitindu-l cu tot felul de promisiuni și viziuni.

În ciuda faptului că este un film de Oscar pe mine nu prea m-a dat pe spate.

https://www.youtube.com/watch?v=uJfLoE6hanc

Sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *