colaj coperta Alain vanatorul de Alexandre Dumas

Alain vanatorul de Alexandre Dumas

Am auzit des sfatul „nu judeca o carte dupa coperta” dar am ales sa il ignor. Am mai zis-o, uneori cumpar cartile fix datorita copertei. Daca e frumos ilustrata si ma atrage, sunt sanse mari sa cumpar o carte, fie ea veche sau noua.

Pentru cartea de fata am doua motive, pe langa coperta, m-a atras si autorul, fiind o carte scrisa de Al. Dumas.

Nu prea imi amintesc sa fi citit ceva de la el sa nu-mi fi placut inca, ca atare n-avea ce sa fie rau aici.

sinopsis Alain Vinatorul

Cartea merge pe mai multe planuri. Planuri paralele dar care se intersecteaza si nu o data. Pe undeva, daca era scrisa de un preot, putea fi considerata o carte religioasa. Nu de alta dar este o carte de pilde, o putem considera asa.

Cum spuneam, avem mai multe planuri paralele. Avem un mosier bogat, ridicat pe propriile forte care insa are un baiat… genul de baiat care azi ar arde-o pe la Loft, pe banii lui tati. Pe acest baiat, Alain, il doare undeva de munca, de business etc. Tot ce-si doreste este sa se distreze, vaneaza, inoata si ce sa zic, se simte bine cu ddomnitele

Pe alt plan, avem povestea unui tip avar, un soi de Hagi Tudose, varianta franceza. Acesta insa se ocupa de o tipografie, pe care reusise s-o ia de la fostul patron si in paralel, de camatarie.

Are planuri mari de tot. Isi doreste sa fie un soi de baron local si a pus ochii pe mosia domnului Alain senior. Pe acesta nu-l poate pacali dar pe fi-su poate.

Si uite asa baiatul nostru, domn Alain, se trezeste la un moment dat in dansa goala. Fara niciun skill si fara sa aiba habar cum sa se descurce in viata, pentru ca nu i-a placut sa invete sau sa munceasca. Dar viata l-a adus in acest punct si acum trebuie sa se descurce.

ochiul critic Alain Vinatorul

E o carte usoara dar o carte buna. E genul de carte pe care o poti citi intr-o zi de weekend. Cu toate astea asa cum ziceam, este o carte concentrata ca poveste. Ai ce sa inveti din ea, este scrisa bine, usor de urmarit cu multe twist-uri.

De asemenea, Dumas rupe, picteaza cu imagini. Este una din cartile pe care am vazut-o in cap. Practic, pe masura ce citeam, vedeam imaginile in cap, se derula un film.

Este o carte pe care o recomand, frumoasa, interesanta, mie mi-a placut. Combina cam tot ce vrei, povesti de viata cu romantism si cam tot ce vrei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *