Data trecuta ti-am aratat o metoda ca sa-ti feresti mailul de spam si ti-am promis ca iti voi arata si cum sa economisesti timp. Sa presupunem ca mi-ai urmat sfatul si ti-ai facut 5 adrese de mail, e aiurea sa intri pe fiecare in parte, pierzi timp. Nu e problema, o sa te invat mai jos cum sa faci redirect pe gmail.
Caci da, solutia este redirectul.
Daca n-ai citit articolul anterior, ti-am zis ca ai nevoie de cam 3 adrese de mail: una oficiala, una semi-oficiala, una „carne de tun”, s-o folosesti pentru site-uri dubioase.
Este enervant insa sa stai sa le verifici pe toate chiar de mai multe ori pe zi si pierzi si timp. Exista o solutie pentru asta si se numeste redirect si daca nu stii, poti invata mai jos cum se face.
#cum sa faci redirect pe gmail?
Simplu de tot. Dar hai sa discutam ipotetic. Avem doua adrese de mail:
[email protected] – o vom denumi mail 1
[email protected] – o vom denumi mail 2
Presupunem ca vrei sa forwardezi permanent mailurile de pe [email protected] pe la [email protected].
Pasii pentru redirectionare sunt:
Deschizi mail 1.
Deschizi mail 2.
In mail 1 mergi in „Setari” sau „Settings” daca il ai in engleza
De acolo mergi pe tab-ul „Redirectionare si POP/IMAP” si apoi click pe „Adauga o adresa pentru redirectionare” unde vei adauga adresa mail 2.
Ulterior acestei actiuni se va deschide o fereastra care te va anunta ca se vor redirectiona mailurile catre mail 2 si pe aceasta adresa se va trimite un mail de confirmare. Vei intra pe mail 2, dai click pe link-ul respectiv si apoi te intorci in mail 1.
Dupa ce faci asta, poti bifa optiunile de mai jos, si anume:
„Doresc ca o copie a mesajelor primite să fie redirecționată către „mail 2″” si
„marcheaza copia din Gmail drept citita”
Practic, prima optiune iti face efectiv redirectionarea catre adresa de mail indicata de tine iar a doua te scuteste de mailuri citite de doua ori. Practic, mailul primit in mail 1, va ramane in aceasta adresa de mail dar va fi marcat automat ca „citit” si nu vei avea treaba cu el.
#dezactivare redirectionare
Extrem de simpla, daca vrei sa dezactivezi trimiterea [email protected] la [email protected] iti recomand sa astepti cativa ani.
Daca nu poti da o ordonanta de urgenta sau nu poti modifica codul penal, atunci ai la indemana varianta de mai jos si anume bifezi „dezactiveaza redirectionarea”, apesi „salveaza modificarile” de jos si esti ok.
Mie mi se pare foarte util procedeul, tu ce parere ai? Daca stii alta varianta mai simpla, te rog, lasa un comentariu mai jos.
sursa imagine: pixabay.com