Cum sa-ti feresti mailul de spam

Cum sa-ti feresti mailul de spam

Daca ai un mail, atunci poate te-ai gandit si cum sa-ti feresti mailul de spam?  Daca nu te-ai intrebat asta, ar trebui. Exista o metoda extrem de simpla de a-ti proteja adresa de mail, se numeste: ai grija pe unde o bagi.

Preventia e cea mai buna metoda de protectie.

Si ai nevoie sa fii prudent, iti poti pierde oricand adresa de mail, nu in sensul ca ti-o fura cineva ci in sensul ca cineva ti-o umple de spam. Eu am patit-o cu vreo doua adrese. Din fericire, erau pe yahoo si nu le mai foloseam mai deloc.

#cum sa-ti feresti mailul de spam?

E simplu, iti faci mai multe adrese de mail.

Da, stiu, unii or sa zica ca sunt eu paranoic si mi s-a urcat Snowden la cap. Asa o fi, dar eu am gasit o metoda care functioneaza si mi se pare ok.

#de ce sa ai mai multe adrese de mail?

Ai nevoie de minim doua, depinde si ce faci in online:

 • adresa oficiala – aceasta trebuie sa fie de tip: [email protected]. Se va folosi pentru corespondenta oficiala si profesionala, pentru:
  • angajare
  • business
  • banca
  • furnizori etc.

De ce ai nevoie de o astfel de adresa? Ca sa nu te faci de ras cand lucrezi cu oamenii, de aia. Un mail, mai ales un mail de inceput, prin care initiezi un contact cu cineva este nevoie sa fie profi, este foarte, foarte important.

Imagineaza-ti urmatoarea speta.

Cineva posteaza un anunt pe un forum de specialitate, nu stiu, caut expert contabil  sa zicem sau orice altceva.

Tu esti calificat pentru acel post dar trimiti mail de pe adresa [email protected].

Cat de in serios crezi ca vei fi luat de acel client? Tu cui i-ai raspunde, cuiva care iti scrie de pe adresa de mai sus, sau cuiva care iti trimite un mail de pe [email protected]?

Eu zic ca e clar. Am scris cate ceva despre asta si aici.

 • adresa 2 – este o adresa de rezerva cumva. De ce? Asta va fi o adresa semi-oficiala, pe care o poti folosi de exemplu pentru un cont de social media, site-uri de cumparaturi etc. Aici iti poti permite sa experimentezi cu numele adresei, fa-ti de cap, scrie cat [email protected] vrei tu.
 • adresa 3, 4, 5 etc. – eh da, aici am exagerat eu. Nu ai nevoie chiar de 5 adrese de mail, desi eu am 5 adrese dar ai nevoie de inca o adresa pe langa adresa 1 si adresa 2.

#de ce ai nevoie si de a treia adresa de mail? 

Ca sa ti le protejezi pe primele doua, de aia. Sa zicem ca ai nevoie sa te inregistrezi pe un site mai dubios, in sensul ca nu stii nimic despre el (nu ma refer la porno). E un site de unde vrei sa cumperi ceva sa zicem dar n-ai avut contact cu el pana acum.

Logic, te poti inregistra cu oricare din primele doua mailuri. Dar daca site-ul ala e praf in ochi si vinde apoi adresele de mail? Daca nu e deloc bine securizat si poate fi sparta baza foarte usor?

De asta ai nevoie de o a 3-a adresa de mail, pentru cazul in care dai de un site dubios. Daca se umple de spam, poti renunta linistit la ea fara sa pierzi ceva important si fara sa fie nevoie sa te lupti cu kilometri de spam.

Data viitoare o sa-ti arat cum sa economisesti timp si sa nu stai totusi sa verifici toate aceste adrese de mail, ci doar una singura.


Tu cum iti feresti mailul de spam? Daca ai alte metode, lasa un comentariu mai jos.


sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *