Crima in Mesopotamia - Agatha Christie

Parere „Crima in Mesopotamia”, de Agatha Christie

Crima in Mesopotamia este o carte interesanta ce ne prezinta o actiune cu personaje europene intr-un cadru oriental. Agatha Christie, marea maestra a cartilor politiste, ne propune o actiune un pic diferita.

Crima in Mesopotamia - Agatha Christie

#sinopsis Crima in Mesopotamia

Avem in prim-plan un domn arheolog, doctor Leidner, ce se afla cu echipa sa undeva prin Bagdad. Alaturi de el, este si sotia sa, pe care o iubeste la nebunie. Aceasta insa sta cam prost cu nervii, ca atare, sotul o angajeaza pe Amy Leatheran, infirmiera de meserie, ca sa aiba grija de ea. Zis si facut, dar la cateva zile de la sosire, Amy ramane fara obiectul muncii deoarece patroana sa, decedeaza un pic. Motivul mortii? Contactul dintre capul sau si un obiect greut.

Relativ din intamplare, pe acolo se afla si faimosul politist belgian, Poirot, care incepe imediat sa investigheze cazul.

Unde erau oamenii cand s-a produs crima si de ce, cui foloseste moarte acestei femei? Vedeti daca cititi cartea si-l lasati pe Poirot sa va ghideze.

#ochiulcritic

O carte buna, o carte politista interesanta ca de obicei. N-am citit toate cartile Agathei Christie dar probabil si cea mai proasta carte a ei este buna.

Mie mi-a placut, are o actiune bine pusa la punct. Nu prea mi-a placut insa la inceput, nu stiu, mi s-a parut ca a avut un inceput greoi. Pe de alta parte cartea este scrisa cumva din perspectiva unui personaj ce nu este inspectorul Poirot. Aflam tot ce se intampla prin prisma sorei Leatheran, ce participa in mod direct la actiune.

Atasata fiind de doamna Leidner, aceasta vrea oricum sa afle ce s-a intamplat si ucigasul sa fie pedepsit.

Maestra a acestui gen de carti, autoarea a intins diverse capcane.

Pe tot parcusul cartii Crima in Mesopotamia sunt intinse tot felul de curse care te fac sa banuiesti pe toata lumea. Probabil unul dintre motivele cartii a fost si acesta, ca nimeni nu e nevinovat 100%. Nu este ceva nou este de fapt un motiv pe care il regasim frecvent in cartile Agathei, ma risc sa spun ca in toate.

2 thoughts on “Parere „Crima in Mesopotamia”, de Agatha Christie”

  1. Nu am mai citit de foarte mult timp o carte de Agatha Christie, dar a fost autoarea care mi-a deschis apetitul pentru lectura. Multumesc pentru recomandare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *