Interviu | Catalina Potarniche

Despre Catalina Potarniche cititi mai multe chiar pe site-ul ei propiu si personal, vorbenergy.ro. Tot de acolo puteti cumpara si cartea ei, Terapie pentru minte si suflet, aparuta in 2016. 

Te invit insa sa  o cunoastem impreuna pe Catalina si prin prisma raspunsurilor de mai jos de unde poti afla ceva detalii si in legatura cu urmatoarea sa carte.

Interviu Catalina Potarniche

Spuneai ca daca ai putea da timpul inapoi, n-ai face nimic altfel. Chiar nimic, nimic, nu este nici un moment pe care sa-ti doresti sa fi fost altfel?

Absolut nimic. Nici macar greselile. Pe-alea, de fapt, cred ca le iubesc cel mai mult. Pentru ca tocmai din ele am invatat cum sa „asa NU”. Si pentru ca am inteles ca o actiune nu are efect doar pe suprafata observata de mine, ci si dincolo, din om in om, din cunoscut pana tocmai in cel mai indepartat necunoscut, din celalalt colt al lumii. Toate-s legate intre ele, cu bune, cu rele. Si toate duc la un rezultat. Al meu ma multumeste si ma bucura. De aici si nimic de schimbat in ceea ce priveste trecutul meu.

Cum ai descrie Terapie pentru minte si suflet in maxim 5 cuvinte? Care crezi ca ar fi cele mai potrivite atribute?

Constientizare, eliberare, respiro, dorinta, demers.

De ce o carte motivationala, ce te-a facut sa scrii o astfel de carte?

Naturaletea cu care s-au intamplat lucrurile in viata mea. A fost simplu si, pe cat de simplu, pe-atat de neasteptat. Am suferit, mi-am dorit sa nu mai sufar, am scormonit dupa solutii, le-am gasit, le impartasesc.

Imi poti spune te rog daca mai urmeaza o carte, daca lucrezi la un proiect in acest moment? Si daca da, ceva detalii te rog?

Urmeaza, urmeaza. Vomulul 2. Scriu in permanenta. Probabil dupa volumul 2, va veni si 3. Si tot asa, atata vreme cat voi simti sa fac asta si atata vreme cat voi simti si ca am lucruri utile de impartasit. Volumele astea vor fi practic unul continuarea celuilalt, insa, printre ele, mai am una, alta in plan. Spre exemplu, recent am inceput sa indragesc foarte tare ideea unui Regulament de ordine interioara in cuplu. Inca e la nivelul de idee. Trece un pic timpul si vedem ce-mi asterne mintea pe hartie si despre asta.

Ai scris vreodata sub influenta alcoolului sau a altor substante asemanatoare? Crezi ca functioneaza?

Nu si nu. Recent am avut o discutie despre acest subiect cu cineva. Nocive si neproductive atat alcoolul, cat si alte substante care intervin in cursivitatea corpului energetic, implicit in cea a organismului, cel putin din punctul meu de vedere.

Literatura moderna sau clasica?

Depinde. Si, si. Sau, uneori, nici, nici. Probabil pentru ca eu, in ceea ce ma priveste, n-as imparti literatura in modern si clasic. Intotdeauna am apreciat filmul, cartea, sursa, in general, despre orice m-a invatat ceva concret, practic. De la Morometii pana la carti despre magie. Tot ce-mi pune la contributie capacitatea de a discerne si, mai apoi, pe cea de a asimila in mod constructiv e binevenit.

Poti sa ne spui te rog care a fost cea mai buna carte citita de tine anul acesta si ce ti-a placut mai mult la ea?

Da, cu drag spun. Nu musai ca-i cea mai buna, dar m-a marcat si a fost pentru mine inca o confirmare dintr-un sir fara sfarsit ca fac bine ceea ce fac. Cartea magiei divine de Omraam Mikhael Aivanhov.

Ce fel de muzica asculti, ce se potriveste cu dezvoltarea personala?

Ascult aproape orice gen de muzica, in functie de starea pe care o am si in functie de ceea ce vreau sa fructific din starea pe care o am. Eu cu sunetele si mirosurile am o relatie aparte, imi starnesc amintiri, senzatii, idei, etc. Ocolesc in schimb muzica agresiva, fie ea agresiva in sunete sau in cuvinte. In rest, tot ce imi zbarleste pielea, ma relaxeaza, ma inspira, ma face sa rad, sa-mi amintesc, sa visez, sa traiesc frumos… e potrivit. Ascult pana si pamantul. Am gasit fel si fel de radiouri online care emit sunetele naturii, ale pamantului. Alea-s liniste curata si o conexiune cu dincolo de nebunia societatii de nedescris in cuvinte.

Poti sa-mi dai te rog detalii cu privire la sedintele de echilibrare oferite de tine? Cum se desfasoara acestea si ce reprezinta? Este vorba despre un fel de meditatie?

Pai scutur oamenii, mai pe romaneste. Da, printr-un fel de meditatie, dau perdelele jos, le bag la spalat si le pun inapoi curate si proaspete, lipsite de orice urma de praf… de orice incarcaturi negative, de orice constructii nefolositoare sau chiar distructive. Dar, pe langa asta, folosesc intr-o sedinta de echilibrare energetica si altele. Mai exact, orice simt ca e de folosit pentru binele celui care alege sa-si puna problemele pe masa mea. Pe langa aceasta meditatie, arunc poate uneori un ochi si in astrograma, alteori si in tarot, ba chiar si prin trecut, prin alte vieti, depinde de la caz la caz si depinde si de ce-mi dicteaza mie intuitia. Pentru ca ea ma conduce. De la distanta, de aproape, folosim orice arma din dotare cere problema pe care o intampinam.

Cum ti se pare literatura moderna contemporana?

Mi se pare… libera. Ceea ce, dincolo de aparentele dezavantaje, este un lucru bun. Toata lumea scrie despre tot, iar cititorii au de ales. Fie intra in ceata totala, fie sunt starniti sa mearga putin in profunzimea subiectelor, sa caute, sa compare, sa simta, sa-si descopere propria intuitie pentru a-i ajuta in adulmecarea adevarului. Deci, una peste alta, literatura moderna contemporana mi se pare un mare labirint, plin cu de toate, printre care si drumuri care nu duc nicaieri, dar care trebuie sa existe pentru a exista si comparatia, discernamantul si alegerea.

Crezi ca este suficient promovata sau fiecare face ce poate?

Cred ca fiecare face ce vrea, nu ce poate. Si cat vrea, nu cat poate.

Cu privire la partea energetica, cu ce ar trebui sa inceapa un neavizat in domeniu? De unde sa se informeze, ce sa citeasca, la cine sa mearga etc?

Pai sa inceapa din el. Sa se studieze cu orice unealta are la dispozitie. Sa afle care-i sunt atuurile, care-i sunt talentele, care-i sunt lectiile, care-i este menirea si, abia apoi, sa se apuce si de studiat domeniul dedicat in sine. Lucrul cu energiile este cam in orice, la urma urmei. Chiar si in croitul unei perechi de sosete. Si-acolo depunem o energie. Fiecare business, orice tematica ar avea, este un cumul si un transfer continuu de energie. Odata constientizata treaba asta, studiul devine floare la ureche. Carti avem, internet avem, oameni avem, avem de toate. Eu am mers peste tot, de la preoti din varful muntilor, pana la cluburi din centrul vechi. Pentru ca am vrut sa cunosc tot, cat sa stiu de unde si ce am de ales si cam de unde ar fi cazul sa incep. Eu am cautat doar inceputul, in schimb. Ulterior lucrurile au inceput singure sa-mi iasa in cale. Ba un curs de theta healing, ba o intalnire cu un grup de practicanti de yoga, reiki, ghiceala in carti, astro, toate. Ca pasii pe care trebuie sa ii faca un om ca sa parcurga un kilometru de drum este treaba asta. Asa trebuie facute toate. Putin cate putin, insa dupa sufletul fiecaruia. N-as vrea sa ingradesc potentialul celorlalti, desenand acum in cuvinte un chenar concret, insa spun din suflet ca e extrem de important inceputul. Nu momentul ala potrivit pe care-l asteapta toti, ci un inceput oarecare. Un singur pas. Apoi restul se leaga de la sine. Necunoscutul se transforma, pas cu pas, pe masura ce inaintam in el, in cunoscut.

Este zodia taur cea mai buna zodie (si eu sunt zodia Taur)?

Nu-i asa ca-i cea mai buna?!? Adica… m-am bagat cu studiul destul de adanc si pe partea asta si, nu ca-s eu taur, dar mi se pare o zodie dintre cele mai reusite. O zodie echilibrata. Care, dincolo de ego, n-are prea mult de lucru cu sine.

Un cuvant pentru cititorii scriitoriromani.info?
Traiti!

Ca de obicei, ne vedem data viitoare. Pana atunci…

Daca esti roman, sustine literatura romana! Daca ti-a placut articolul, atunci multumesc in avans pentru un like, un share si tot ce poate fi de ajutor.

Sursa imagine: arhiva personala autor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *