In viata trebuie sa le incerci pe toate! Sa mori tu!

Pe masura ce trece timpul imi plac tot mai putin, zicatorile, proverbele, citatele si alte sfaturi de viata. Nu zic, in unele exista ceva intelepciune si o doza de adevar dar unele nu prea mai sunt relevante iar unele mi se par chiar enervante. Poate si din cauza ca au devenit cliseice si oamenii le si dau uneori ca si cum ar fi argumentul final.

De exemplu „de unde stii ca nu-ti place daca n-ai incercat?” poate fi o chestie valabila, poate fi si un rahat, depinde de context. Parerea mea este ca nu trebuie folosita ca semn de punctuatie, un soi de punct, semnul intrebarii si exclamarii la un loc. Nu e atat de tru pe cat vor unii sa creada.

Ma seaca pur si simplu cand o aud, fiindca nu mi se pare ca se aplica la toate. Pe langa asta, nu e doar chestia de placere. Da, sunt chestii acolo in lumea aia mare si urata care iti pot provoca placere dar si sa-ti faca rau in acelasi timp. Eu nu prea sunt un hedonist asa ca ma cam lasa rece chestia asta.

Apoi, daca de exemplu iesi cu cineva in oras, la masa si iti comanzi ceva de mancare si-i oferi si lui Maricica dar ea nu vrea sa incerce pe motiv ca nu-i place atunci da, mi se pare ok sa zici „dar nici macar n-ai gustat, de unde stii ca nu-ti place?”. Asta desigur, daca nu are alte argumente gen „are masline, rosii, castraveti, sos nu stiu de care etc”. Nu mi se pare normal sau potrivit sa folosesti expresia asta in alt context si ca adevar general valabil.

Nu trebuie sa ma loveasca tramvaiul ca sa stiu ca nu-mi place. Si daca tot trebuie sa le incercam pe toate in viata, sa vedem cum e si apoi sa alegem, de ce nu mananci tu o lingura de soda caustica? Da, cu tine vorbesc, tu, care faci recomandari de astea. Ce, n-ai reteta?

Te ajut eu. Se ia o lingura de soda caustica, se amesteca cu un pic de cif, niste dero dar si fix trei picaturi de Cocolino. Se amesteca bine, se adauga Calgon dupa gust si la sfarsit un pic de clor. Nu strica nici niste Mr. Cleaner sa-ti desfunde instalatia. Se adauga o ploaie de patrunjel si se da pe gat. Recomand cate o lingurita pe stomacul gol, in fiecare zi.

Ei, ce zici, incerci reteta mea? Nu? De ce, crezi ca n-o sa-ti placa? De unde stii daca n-ai incercat?

Sursa imagine: pixabay.com

4 thoughts on “In viata trebuie sa le incerci pe toate! Sa mori tu!”

  1. Superb! Am râs cu atâta pofta la partea cu tramvaiul! Mi-ai indus o stare de bine! Mi-ai facut seara mai frumoasă cu articolul ăsta! Apreciez.
    Și lăsând gluma la o parte chiar ai dreptate cu zicătorile astea comune ce le folosesc foarte mulți. Pentru ei sunt ca un scut . Se simt protejați de posibile critici!

  2. Maaai, te-am prins! Tu faci reclama mascata la produsele de curatenie! :))
    Da, ai dreptate. Multe expresii daca sunt folosite in alt context atunci chiar sunt penibile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *