movie poster style Prehistoric women

Filme vechi – Prehistoric women – 1967

Continuam astazi recenziile cu un film din clasa „filme vechi”, un film „tribal” realizat in 1967. Veti mai vedea astfel de filme pe aici, imi plac mult filmele vechi si mai ales cele cu teme tribale/preistorice. Ca gen l-as incadra la filme de aventura, filme de actiune dar pe undeva si filme SF sau mai degraba fantezie.

teme tribale/preistorice
impawards.com

Ca de obicei, am gasit mai intai posterul pe pinterest cred si hai sa fim seriosi, o femeie imbracata sumar, pe un tron, cu un bici in mana… ce putea sa fie rau la un astfel de film?

Durata: 90 min

sinopsis Prehistoric women

Un tanar englez plecat la vanatoare impreuna cu un colonel si oamenii acestuia intra in febra vanatorii pe un teren interzis albilor. Aceasta indrazneala il va costa si il va duce la propiu si la figurat intr-o alta lume.

Actiune: Desi este avertizat de calauza sa ca nu este bine ce face, tanarul european nu renunta. Intra pe teritoriul interzis in cautare unul leopard ranit cu scopul de a-i curma suferinta. Este insa capturat de paznicii acelui teritoriu sacru, un trib ce venereaza un idol ciudat si anume un rinocer alb (o statuie de fapt a acestuia). Printr-o minune insa, scapa si ajunge intr-o alta lume, lume ciudata, dominata de femei dar nu orice fel de femei ci de femeile …brunete. Aceste femei, conduse de regina lor Kari si ajutate de niste „diavoli” tineau in sclavie si sub control femeile blonde si barbatii lor.

Intr-un stil american, desi filmul este britanic, la un moment dat intervine David care da cumva peste cap universul perfect al brunetelor.  Evident ca mai adaugam si ceva scene sentimentale si unele oarecum motivationale.

Scenariu: Destul de bun, are ceva twisturi, merge.

Roleplay: Bun jocul actorilor, poate un pic teapan (in sensul de fortat) sa zicem dar per total merge.

Costume si decoruri: Bune, mi-au placut. Sunt doua chestii care mi s-a parut ca au lasat de dorit si anume: apare la un moment dat un peisaj cu niste munti inzapeziti in spate care nu pare sa fie altceva decat un print; pe langa asta, nu prea mi-a placut prea mult nici statuia rinocerului alb, pare cam kitch, ar fi putut fi facuta in altfel, astfel incat sa fie mai impozanta. Asa la prima vedere pare ceva facut dintr-un soi de ghips.

Cascadorii: Bune scenele de actiune totusi un pic fortate scenele de lupta, mai ales cele intre femei.

Sunet: Impecabil. Coloana sonora merge la fix, plina de viori, tobe, bucati vocale etc. Este o coloana sonora tribala, asa cum o si cerea tema filmului. Pica numai bine.

Concluzie: Filmul merita urmarit nu e pierdere de vreme. Daca nu pentru altceva, macar pentru scenele de dans (sunt cateva scene de dans absolut minunate cu o coregrafie si o muzica excelenta), pentru coloana sonora si pentru gramada de femei frumoase prezente in film.

InfraNota: De la mine ia un 8.

2 thoughts on “Filme vechi – Prehistoric women – 1967”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *