compozitie afis film creatura din laguna neagra

Creature from the Black Lagoon, horror 1954

Creature from the Black Lagoon nu este un film horror dar nu este un film rau, merge urmarit. Poate mi s-a parut ca nu e horror si din cauza faptului ca toata actiunea se cam petrece ziua gen.

El a fost insa tot timpul marketat ca un film horror si ce sa zic, horror de-a binelea. Din cate stiu, este de asemenea considerat un soi de film cult al genului. Si adevarul este ca ar ceva atractiv pe acolo, are o energie anume.

sinopsis Creature from the Black Lagoon

Titlul cred ca spune cam totul, nu prea ar fi multe de zis. Practic, o expeditie merge in cercetare pe un soi de insula, acolo tot gasesc urme/chestii ciudate pana ajung sa ia contact cu o creatura misterioasa si singeroasa care incepe sa-i vaneze. Cam asta este toata povestea filmului pe scurt.

Filmul are insa un concept interesant, are cateva twist-uri si spre deosebire de alte filme, ne prezinta o creatura inteligenta ce actioneaza cu premeditare nu instinctual.

Merge urmarit acest film, mie mi-a placut ideea in sine, jocul actoricesc destul de bun, la fel si decorurile. Chiar si costumul creaturii este unul interesant si destul de bine facut pentru acea perioada, mai putin capul care se cunoaste de departe ca este o simpla masca pentru ca nu are deloc nici un fel de articulatii fata de restul corpului. Practic fata creaturii este la fel de imobila ca a unei pitipoance iesita la agata in Bamboo sambata seara.


trailer aici


Sursa imagine: wikipedia.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *