afis alternativ film 1971 Creatures the World Forgot

Creatures the World Forgot | Film 1971

Filmul de astazi se numeste „Creatures the World Forgot„, film de aventura dar si de „groaza”, aparut in 1971.  Este un film regizat de Don Chaffey, cu actori precum Julie Edge, Tony Bonner sau Robin John. O productie britanica, care incearca sa ia in vizor o lume preistorica. Daca era facut mai devreme – si nu de britanici, l-as fi banuit de propaganda nazista. O sa vezi mai jos de ce.

afis film 1971 Creatures the World Forgot
sursa imagine:impawards.com

#sinopsis „Creatures the World Forgot”

Filmul este unul ciudatel, desi interesant as putea spune. In orice caz, mie mi s-a parut destul de neobisnuit, desi sunt fan al filmelor preistorice. Daca sunt bine facute, imi plac mult. Desi l-am vizionat cam acum un an cred, nici nu-mi mai amintesc, am ales sa „scot” la lumina recenzia abia acum. Din acest motiv, va las cu notitele mele de atunci, de la cald. Posterul te duce cu gandul la niste filme erotice.

Film ciudat. Este genul de film preistoric, despre oamenii preistorici si viata lor. Ca prim detaliu interesant, pe tot parcursul filmului nu exista un dialog vorbit. Sunt cateva scene in care se sugereaza discutia, dialogul prin intermediul interjectiilor sau al gesturilor dar cam asta e tot. Nu auzi practic un singur cuvant tot filmul ceea ce il face interesant dar si ciudat in acelasi timp.

Filmul e cam ca reteaua de metrouri, intri pe la o gura dar poti sa iesi pe unde vrei. Mi se pare ca este un film initiatic oarecum pentru ca prezinta o calatorie si genul de calatorie clasica, de la campie, desert spre munte ceea ce sugereaza cumva elevarea. Poate fi pe undeva si un film propagandistic pentru ca in grup exista doua grupuri de oameni: cei bruneti si cei blonzi. Cei blonzi sunt buni, milosi, inteligenti, umani cei bruneti sunt cruzi, nemilosi, machiavelici, lipsiti de scrupule. Poate fi considerat si un film de genul lupta bine contra rau, poate fi considerat mai multe.

In teorie, filmul ne prezinta ascensiunea unui om de la stadiul de vanator la cel de sef de trib, succedat apoi de cei doi copii ai sai gemeni. Ca de obicei insa intre frati nu exista armonie caci la mijloc este setea de putere si de sefie, o lupta surda pentru putere.

Daca mi-a placut? Da si nu. Fara indoiala merita vazut, nu m-a dat insa pe spate, nu m-as mai uita si a doua oara la el. Mi-a placut mult soundtrack-ul, este tribal asa, hip-hop, foarte misto. Scenariul este interesant desi nu cred ca este neaparat o idee originala cap-coada iar jocul actorilor bunicel. I-as da un 7.

Pentru doritori insa, ar trebui sa fie atenti pentru ca sunt destule faze scarboase prin film, gen animale eviscerate, capete taiate, animale mancate de vii etc.”


trailer aici


P.S Afisul original al filmului este cel din articol. Cel postat ca imagine reprezentativa, este o ilustratie digitala care imi apartine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *