Articolul de astăzi nu este o recenzie. Cartea n-am citit-o complet, mărturisesc dar asta nu înseamnă că nu pot s-o recomand. Nu o recomand însă pentru text neapărat ci pentru grafică.
Da, în ciuda vârstei apreciez cărțile cu o grafică bună, îmi plac coperțile și mă bucură și când găsesc ilustrații în interior. Este cazul și cărții de astăzi, Daizo și feciorii săi.
Este o carte scrisă de Yolanda Nicoară (fain nume) și ilustrată magistral de domnul Puiu Manu, celebru ilustrator al perioadei de aur. Am mai găsit o grămadă de materiale ilustrate de foarte buni graficieni ai vremurilor trecute, nu înțeleg din păcate de ce nu sunt promovate.
Despre Puiu Manu găsești mai multe informații și materiale pe blogul dedicat lui și anume: http://puiumanu.blogspot.ro/. Nu mai este updatat de circa un an de zile dar este suficient pentru a vedea și alte materiale minunat ilustrate de dânsul.
#sinopsis Daizo și feciorii săi
Să și vorbim un pic despre carte, Daizo și feciorii săi, ne spune povestea unui tânăr trac, de neam bessi. Numele său este desigur Daizo și trăiește împreună cu familia sa undeva pe muntele Haemus – ar fi undeva în Bulgaria de astăzi.
Ca toți tracii/popoarele din partea asta de lume, Daizo și neamurile sale au de suferit de pe urma romanilor. Atât de mult, încât brusc, în vreo 10 pagini, Daizo se trezește singur pe lume și mai mult decât atât, ajunge și un pic de sclăvuleț pe undeva pe lângă Istru.
Deci contrar celor ce se întâmplă astăzi, când românii merg în Bulgaria, în trecut se pare că mai veneau și bulgarii la noi.
Daizo pornește de jos dar se pare că viața îl va ajuta să ajungă sus (doar îmi dau cu presupusul, n-am terminat cartea). Nu este o carte rea dar nu este neapărat pe gustul meu sau nu în acest moment.
Dacă vrei o carte de aventuri cu teme istorice/dace/trace atunci ți-o recomand, este cu siguranță interesantă.
Dacă nu, te invit să admiri măcar ilustrațiile, mie mi-au plăcut mult. Cineva ar trebui să facă o carte de desenat cu ele, ceva de genul. Dacă nu pentru copii, măcar pentru adulți.