Animații cu furnici

Furnicile cred că sunt printre cele mai populare insecte pentru oameni. Asta pentru că sunt la îndemână, toată lumea știe cum arată furnicile și asta pentru că cel puțin la noi, la romani, sunt mereu date ca exemplu de hărnicie și chestii de genul. De asta m-am gândit și eu că n-are ce să strice dacă îți prezint azi două animații cu furnici.

#1 Lucas, spaima furnicilor

Primul film cu furnici se numește Lucas, spaima furnicilor. Uneori îmi place să văd filme pentru copii, pentru copilul din mine probabil și nu mă refer la vreo sarcină. Lucas, spaima furnicilor este un film pentru copii dar și pentru adulți, o animație interesantă.

Beneficiază de asemenea de o distribuție puternică, avem oameni ca Julia Roberts, Meryl Streep, Nicolas Cage sau Paul Giamatti. Să vedem însă despre ce este vorba.

#sinopsis Lucas, spaima furnicilor

Cum am zis mai sus, e un film pentru copii dar un film moralizator. Adică trecând peste caterincă, este genul de film care încearcă să te învețe ceva.

Avem în prim-plan un băiețel pe nume Lucas, poreclit Lucas distrugătorul de către furnici, le tot chinuie pe aceastea. Ba le spală mușuroiul cu apă, ba da cu piciorul în el, ba le strivește, ce nu le face. Desigur, lui i se pare amuzant.

Sătule de glumele nesărate ale băiatului furnicile iau măsuri și vrăjitorul mușuroiului îl face mic pe fraier și apoi îl răpesc și îl aduc în mușuroi unde îl educă în spiritul furnicilor. Ambele părți sunt reticențe la început apoi însă luptă împotriva unor inamici mariiiii și comuni.

#ochiul critic Lucas spaima furnicilor

Film destul de bun, pentru copii dar nu numai. Cum ziceam la început te invită să te pui în locul altora înainte de a interacționa cu aceștia și de a-i judeca. Este destul de ok, merită văzut, nu e pierdere de timp.

#2 Minuscule: Valley of the Lost Ants

Al doilea film din cele doua animații cu furnici de azi se numește: Minuscule: Valley of the Lost Ants. Este un film destul de caterincă. Nu m-am lămurit însă ce nație a făcut filmul ăsta, posibil să fie Franța, posibil să fie o țară sud-americană. Este însă un film foarte bun, în ciuda faptului că nu există replici, dialog.

#sinopsis Minuscule: Valley of the Lost Ants

O gărgăriță se pierde prin pădure și ajunge să se asocieze cu niște furnici negre care încearcă să care la mușuroi niște zahăr lăsat prin pădure de niște turiști. Pe drum, se interesectează cu niște furnici roșii, inamicii tradiționali care încearcă să le căpăcească și să le fure prada. Nu reușesc, însă le urmăresc până acasă, la mușuroi, apoi se întorc cu tot clanul și încearcă să le cucerească complet. Dacă reușesc sau nu, rămâne să vedeți voi.

#ochiul critic

Mie mi-a plăcut filmul. Chiar dacă lipsește dialogul, este compensat de scenariu, de animație în sine și de poveste. Este destul de captivantă povestea, deși nu este foarte fresh, este însă bine pusă în practică. Mi-au plăcut cum sunt animați gândăcioii, toți sunt foarte caterinca.

Mi-au plăcut și sunetele prin care comunică ei, deși cred că producătorii au exagerat un pic cu mârâiturile sau cu guițatul.

M-a mai amuzat și lupta lor, cu pastile efervescente aruncate în șanțul de lângă mușuroi, cu praștii și diverse proiectile, cu spray de gândaci etc. Caterincă, îl recomand cu drag.

 

Sursă imagini: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *