Daca activezi in online, ar trebui sa stii de Webstock. Daca n-ai aflat inca, nu e problema, iti spun eu despre ce este vorba. Si n-ar strica sa-l salvezi in calendar pentru la anul. Urmatorul Webstock va fi pe 18.10.2024, in incinta Hotel Marriot. Te poti inscrie chiar de acum dar revenim mai tarziu la asta.
Organizat de Evensys, anul acesta Webstock a ajuns la numarul 15. Cred ca este a 3-a sau a 4-a oara cand particip. Anul trecut n-am reusit sa ajung, deci n-am cu ce sa compar. Dar din feedback-ul primit dar si din ce am vazut, au fost extrem de multi oameni. In sala in care am fost eu, cred ca nu exagerez deloc cand spun ca erau ~ 100 de oameni.
Webstock este locul care an de an, aduce impreuna creatorii de continut, agentiile, brandurile si personalitatile din media. Din punctul meu de vedere, aici online se impleteste armonios cu media traditionala. Si asa cum vad eu lucrurile, fiecare are de invatat cate ceva de la celalalt.
Structura detaliata, organizarea, detaliile etc. le gasiti pe site-ul oficial, nu are rost sa intru eu in prea multe detalii.
Ca idee insa, Webstock are o structura traditionala si anume:
- prima parte a conferintei – este impartita in 2 bucati – incepe la 9 si se termina la 12:30 (cu pauze incluse)
- pauza de masa de la 12:30 la 13:30 (apropo, pentru cine n-a aflat inca, bloggerii nu mai sunt „piscotari” exista un catering foarte generos in diversitate)
- conferinte separate – 3 scene separate, in 3 sali, pana la 17:30
- urmeaza Webstock Awards
- totul se termina cu un party binemeritat
Este o zi lunga si de ce sa mint, poate fi obositoare – asta daca te duci cu intentia de a invata ceva din toata experienta. Si da, este o experienta. NU seamana cu nimic din ce stii, nu este un simplu curs ci mult mai mult de atat.
Pentru ca ai ocazia sa asculti live, in direct, oameni pe care ii stii din alte medii, vorbind despre cariera lor, despre perspectiva lor, despre problemele cu care s-au confruntat etc.
De exemplu, este foarte interesant sa ai ocazia sa-l asculti pe Virgil Iantu, sa vezi cum a trecut de la „Vrei sa fii milionar” la „Copii spun lucruri traznite” si ulterior, cum a ajuns de pe TV, in online. Un traseu pe care l-au urmat si altii, desigur, dar pe care poate doar il sesizezi. Aici insa, ai ocazia sa afli povestea chiar de la el.
Extrem de interesant cand apar speakeri precum Cabral, care vorbeste „fara perdea”, direct, la obiect, realist. Despre de exemplu, de ce nu este ok ca influencer sa accepti sa faci lucruri „pe mocca”, cum isi alege campaniile, cum isi alege partenerii etc. Un om foarte simpatic de altfel si extrem de charismatic. Si genul de persoana care nu joaca niciun minut. Este el si pe scena si dupa aia.
Sau sa afli de la diverse branduri, cum au luat nastere proiectele lor, cum si-au gandit campaniile, cu ce s-au confruntat, cum le-au depasit. Cum este de exemplu Via Transilvanica, proiectul celor de la e.on (arunca un ochi, este impresionant).
Sunt lucruri pe care nu ai de unde sa le afli din alta parte. Da, stiu, sunt mii de cursuri, carti si articole pe internet. Crede-ma, ca nu e acelasi lucru. Le citesc si eu de altfel, pentru ca, atat timp cat voi apasa inca tastele astea, mi se pare de datoria mea sa fiu la curent cu schimbarile din online. Dar nu e acelasi lucru.
As putea sa scriu mult si bine, mi-ar lua zeci de pagini sa descriu toata experienta in sine. Iti pot spune doar atat: vezi cum faci sa fii acolo data viitoare.
Pentru mine experienta a fost una foarte interesanta. Dupa prima parte, am mers la scena creatorilor, unde au fost prezenti oameni precum „Atentie! cad mere” (care si-a spart un laptop pe scena, ghici de ce), Silviu Faiar, Edi Brandabura, Ioana de la Oxygen s.a.m.d. Lista completa a speak-rilor o vei gasi pe site si prezentarile lor.
Chiar daca unii dintre ei nu sunt pe nisa mea – au fost prezenti de exemplu Alex Trif si Ioana Taisia (ambii creatori de continut pe Tik Tok) este foarte interesant sa-i asculti. Sa vezi de unde au pornit, de ce, ce i-a motivat, cum au ajuns aici, cum vad lucrurile etc. Pentru ca indiferent daca urmaresti sau nu un om in online sau daca iti place sau nu, omul ala, are o poveste. Daca ii asculti povestea, sunt sanse mari sa iei de acolo ceva ce te poate ajuta pe tine.
Inchei cu o poza de la Webstock (da, cu mine, ca sunt narcisisit si eu) si inca o data, cu indemnul de a merge la conferinta. De asemenea, Evensys organizeaza anual multe alte evenimente cu zona de online, deci nu strica sa-i ai la follow.