afis film Baieti destepti

Despre „Baieti destepti”

Incepand cu 13 octombrie, Cineplexx si Vertical Entertainment ne-au adus pe marile ecrane „Baieti destepti”. Un fillm ce reuneste o pleiada de nume cunoscute publicului, un mix interesant intre actori si persoane publice. Il are producator general pe Tiberiu Ioana, care de altfel a venit si cu ideea scenariului. Pe el poate il stiti din primul sau film, „Zapada, ceai si dragoste”.

Pe langa el, in film ii mai regasim pe Alex Costache, Silviu Mircescu, Olimpia Melinte, Cristi Iacob dar si Alex Velea, Johhny Romano sau Ruby. Este o productie interesanta in regia lui Igor Cobileanski. N-as sti sa explic de ce, dar mie mi-a adus aminte de „Bad Boys”, desi nu are nimic in comun cu franciza respectiva. Singurul element comun este ca ambele sunt filme de actiune-comedie, dar atat.

Sunt mereu dornic sa dau o sansa filmelor romanesti, indiferent ca vorbim de filme romanesti din 2023, indiferent ca vorbim de filme romanesti vechi.

sinopsis „Baieti destepti”

Cum am zis de la inceput, filmul este unul de actiune-comedie. Este asadar un film de entertainment. Daca vrei ceva care sa te relaxeze, sa te scoata din starea si problemele de zi cu zic, atunci, ia-ti bilet si da o fuga la cinema. Sigur, sigur, vei pleca de acolo cu alta stare.

Premisa este una simpla si asemanatoare cu multe stiri pe care le mai vezi din cand, in cand. Practic, avem un triunghi dar neamoros. Pe de o parte lumea interlopa – cu problemele dintre „capi” – si politie. Fiecare incearca sa-si faca treaba, oricare ar fi ea.

In „Baieti destepti”, il gasim pe Narcis. Mare boss al drogurilor, politia incearca degeaba sa-l prinda. Narcis stie bine jocul, stie cum sa-si elimine concurenta. Mai mult decat atat, stie si cum sa gaseasca si elimine „cartitele” din interior. Practic, e de neatins.

Politia este astfel nevoita sa joace ultima carte, dar… la prima vedere, nu prea pare un careu de asi. Comisarul Elena (Olimpia Melinte), readuce la ordine, trei baieti: Leo, Alex si Costi. Baieti buni dar in teorie, nu prea sunt si baieti destepti. Nu degeaba sunt suspendati. Sau cel putin asta se intampla cand de nervi, tragi cu pistolul in imprimanta sau dormi in masina de politie si ti se fura radarul.

Elena, are insa incredere in ei si asambleaza aceasta echipa de politisti non-conformisti. Prin metode conventionale sau nu, datoria lor este sa-l detroneze pe atotputernicul Narcis.

Daca vor reusi si cum vor face asta, afli tu, daca mergi sa vezi filmul.

ochiul critic

Nu prea sunt multe de zis despre film. Asa cum am zis si mai sus, este un film care isi propune sa te faca sa te simti bine, sa te amuze. Daca ai pofta de un film profund, „de autor”, du-te la alt film. Nu este scopul acestui film si nici nu trebuie sa fie.

Eu personal am fost curios sa-i vad si in postura de actori pe oameni ca Alex Velea, Ruby sau Johhny Romano. Cu privire la activitatea lor de muzicanti, nu mai sunt lucruri de zis. Dar ca actori, eram curios sa vad cum se descurca.

De asemenea, n-am cum sa inchei articolul fara sa mentionez soundtrack-ul filmului. Vorbim de piesa „Baieti destepti” semnata de Johny Romano ❌ @Connect-R. Desi Connect-R a precizat ca a fost o provocare pentru ei, au avut putin timp sa o realizeze, au facut o treaba excelenta. Am ascultat-o de multe ori si nu m-am saturat de ea. De altfel, pentru mine aceasta piesa a reprezentat 50% din motivatia de a merge sa vad filmul.


trailer film


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *