X-Men: The Last Stand – 2006

X-Men: The Last Stand este un film fantastic, foarte interesant pentru fanii genului. Mă refer aici la filmele bazate pe benzi desenate sau filme cu super eroi și nu în ultimul rând, celebra franciză X-Men.

Din cauza asta n-o să mă întind prea mult cu prezentarea filmului, cred că am auzit cu toții de filmele din seria asta. De asemenea, este adevărat că nici n-am notat prea multe chestii la momentul vizionării filmului, fiindcă nu l-am văzut acum, când postez recenzia ci acum destul timp.

X-Men: The Last Stand  este al treilea film al francizei, o apariție dramatică, întunecată apărut în 2006. Este o poveste interesantă, frumoasă dar tristă dintr-un anumit punct de vedere. Asta în sensul de serios, grav.

#sinopsis X-Men: The Last Stand  

Lumea pe care ne-o prezintă filmul este una în care mutanții și oamenii trăiesc relativ în bună pace. Înțepături există de ambele părți dar la nivel general, cam toată lumea pare să se abțină.

Lucrurile se schimbă însă când guvernul se apucă să intervină. Domnii de acolo încurajează cercetătorii să realizeze un vaccin anti-mutant. Scopul acestuia este să vindece mutanții, cine vrea, poate trăi de azi înainte o viață normală, ca om normal (să mă scuze frații mutanți care citesc asta).

Asta ar fi fost ok dar problema intervine când tot oamenii, mă rog, autoritățile, folosesc vaccinul ăla și ca armă.

Magneto, mutant și el aflat în zona gri spre neagră, nu e deloc fericit cu treaba asta. Cum nu era oricum nici până acum fan al oamenilor, se pune și el pe treabă. Mai ia niște mutanți, de aceeași părere cu el și formează o frăție, Brotherhood.

De cealaltă parte, dirigintele, Xavier, nu prea e de acord cu treaba asta și la rândul său ia ce măsuri poate.

De aici începe scandalul, desigur, fiecare crede că are dreptate și fiecare încearcă să procedeze așa cum crede el mai bine.

Transformări, lupte, schimbări de tabere, furie, răbdare, înțelepciune etc. sunt chestii pe care le găsești la tot pasul.

#ochiul critic

Film bun deși cam dramatic un pic pentru gusturile mele. Regizorul, Brett Ratner, a reușit să pună la cale o poveste interesantă. Cumva și-a făcut temele și a reușit să pună bine accentele.

Temele, sunt și ele multiple. Pe de o parte, vedem dramele prin care trec mutanții, ostracizarea lor, discriminarea și tot ce se întâmplă cu ei. Vedem și frustrările și temerilor lor dar și temerile oamenilor de rând. La rândul lor, aceștia se tem de mutanți pentru că nu se compară cu ei, nu îi înțeleg și sunt obișnuiți să distrugă ce nu înțeleg.

Avem apoi și dilemele morale ale tuturor dar în principal ale mutanților. Acum au ocazia să devină simpli oameni, dar își doresc asta?

Film bun, merită văzută, mie mi-a plăcut. Apoi, n-am cum s-o refuz niciodată pe Halle Berry când o văd în rolul lui Storm. Îmi dă un vibe anume, ce pot să zic. 🙂

Sursă imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *