Vrei sa dai randament optim la birou? Afla cum trebuie sa iti organizezi spatiul (p)

Pentru cei care detin o afacere proprie si nu numai, este foarte important ca timpul petrecut in vederea cresterii acesteia sa fie eficientizat la maxim. Mai ales in zilele calduroase sau pline de stres, capacitatea de concentrare are enorm de suferit. In orice caz, daca nu iti organizezi biroul in asa fel incat sa desfasori orice sarcina dupa cum iti este mai confortabil, nu te astepta sa obtii tocmai rezultatele la care te astepti.

Organizarea biroului poate sa te influenteze enorm in acest sens, deci iata la ce masuri si modificari poti recurge.

Inainte de toate, treci prin toate lucrurile ce iti alcatuiesc propriu zis biroul si impacheteaza in cutii toate acele elemente pe care stii sigur ca nu le folosesti si poate care nici macar un rol estetic nu indeplinesc. Le poti duce in debara, in caz ca cine stie cand vei avea nevoie de vreunul dintre ele.

Aranjeaza mobila strategic

Presupunand ca ai in birou mai multe piese de mobilier, fiecare indeplinind un anumit rol, este bine sa ai in vedere amplasarea strategica a acestora. La ce ma refer cand spun asta? Ei bine, incearca pe cat posibil sa aranjezi sertarele sau rafturile de care ai nevoie, cat mai la indemana – desigur ai grija sa eviti supraaglomerarea unui anumit spatiu. Iti va fi mai usor sa te desfasori si nici nu te vei supune in permanenta deranjului de a traversa toata incaperea pentru a lua dosarul, foile, documentele de care ai nevoie.

Monteaza un ventilator

Indiferent daca incaperea dispune de mai multe ferestre, un ventilator se va dovedi cu adevarat eficient mai ales atunci cand temperaturile externe intrec orice asteptari. Nu lasa canicula de afara sa te intrerupa de la indeplinirea unor sarcini poate urgente. Intra pe www.pro-vent.ro daca vrei sa investesti intr-un ventilator profesional, dedicat exact biroului tau.

Invata-te sa iti mentii concentrarea

Este foarte important sa nu lasi celelalte griji sa te distraga de la munca. Asta inseamna ca trebuie sa gasesti o modalitate de a sta mereu concentrat. Mai ales atunci cand ai sarcini urgente de indeplinit, poti recurge la diversele tehnici propuse in acest sens. Spre exemplu, motiveaza-te sa finalizezi un anumit task intr-un timp prestabilit, ”pedepsindu-te” in conformitate daca esuezi.

Decoreaza biroul cu detalii care sa te relaxeze

Sunt unele persoane care nu pot sa se apuce efectiv de treaba daca un detaliu poate nesemnificativ le distrage atentia. Chiar si faptul ca un pix nu este asezat la locul sau devine stresant. In schimb, anumite elemente le pot da o stare de bine aparte, numai buna pentru a se focusa pe sarcinile pe care le au de indeplinit. Te-ai gandit ca asta ar putea sa te ajute si pe tine? Poti face o incercare in acest sens. Ar putea fi vorba despre o schimbare in aspectul peretilor, un tapet decorativ, de exemplu.

Nu poti sti care este metoda cea mai potrivita pentru tine decat atunci cand te pui pe gandit si faci o analiza a lucrurilor. In final, poate chiar o mica schimbare iti poate aduce confortul psihic de care ai nevoie pentru a te relaxa si concentra cum trebuie – nu e neaparat nevoie sa fie vorba despre o investitie insemnata.

 Sursa imagine: pro-vent.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *