Viata mea in publicitate - Publicitate stiintifica - Claude C_Fotor

Viata mea in publicitate. Publicitate stiintifica – Claude C. Hopkins

Viata mea in publicitate - Publicitate stiintifica - Claude C_Fotor

Hei, pana acum stiti deja ca-mi plac cartile de publicitate. Cred ca am demonstrat-o cu Ogilvy, dar si cu John Caples sau Seth Godin, ca sa facem trecerea de la trecut la viitor. Oarecum intamplator, am dat si peste Claude C.Hopkins, unul dintre parintii publicitatii asa cum o stim noi astazi, iar Viata mea in publicitate. Publicitate stiintifica, a devenit rapid una din preferatele mele.

Lui i se atribuie meritele de a transforma publicitatea intr-o stiinta, prin prisma faptului ca a reusit sa testeze mereu rezultatele campaniilor. A tinut foarte mult la chestia asta si astfel, testand tot timpul, a putut sa observe in timp real ce merge si ce nu.

Cartea este una 2 in 1, avem o prima parte ce ne vorbeste depre viata lui si o a doua parte ce ne vorbeste despre principiile publicitatii.

#Viata mea in publicitate

Viata lui a fost absolut delicioasa, o putem considera o carte inspirationala si motivationala de la prima la ultima pagina. Spre deosebire de alte carti insa, gen dezvoltare personala si chestii de genul, este o carte care este inspirationala fara sa vrea. Autorul nu te indeamna la nimic, el doar iti povesteste viata lui. Daca intelegi ceva si te simti inspirat, bine, daca nu, iarasi bine, el nu de asta a scris. Mie mi s-a parut minunat, o poveste foarte interesanta, cu un om care a cazut si s-a ridicat de multe ori. Fata de multi altii, a trebuit sa traga din greu pentru tot ce a realizat, inca de la inceput, fiindca n-a avut niciodata bani.

Foarte frumoasa povestea, ma simt nevoit sa o spun inca o data. Foarte interesanta viata si foarte interesant modul cum a reusit sa reuseasca si sa devina unul dintre cei mai buni si mai interesanti oameni ai timpurilor sale.

Nu prea sunt multe de zis, trebuie sa cititi cartea, fiindca simt ca pot redea savoarea ei si nu cred ca as reusi sa prind si sa transmit vibratia cartii. Va pot spune insa ca de exemplu, a provenit dintr-o familie religioasa, atat de religioasa incat mama sa nu i-a lasat sa mearga la film/teatru, ca sa nu fie dusi spre cai gresite. Asta l-a cam rupt definitiv de mama sa, fiindca el vedea lucrurile altfel.

Apoi, a fost nevoit sa munceasca si sa se intretina de mic. Se ducea la scoala dar facea curat in scoli samd. A invatat pe propia piele ce inseamna munca si ce inseamna sa tragi din greu, de mic si asta l-a ajutat tot restul vietii.

#Publicitate stiintifica

A doua parte a cartii, a doua carte mai degraba, este partea in care Hopkins ne dezvaluie secretele carierei sale.

Ce l-a facut sa aiba asa mare succes in publicitate? Pai principiile prezentate aici, principii ce sunt valide si astazi, chiar daca au fost scrise acum 100 de ani, la propiu. S-au schimbat metodele dar publicitatea, in principiu, a ramas la fel.

Care sunt acele principii? Vezi tu daca citesti cartea. Insa asa cum ziceam mai sus, pot sa-ti spun ca unul dintre aceste principii te sfatuieste sa testezi tot timpul produsul tau publicitar, atat inainte de campanie cat si dupa campanie.

Daca mi-au placut cartile? Da, foarte mult. Mi-a placut insa mai mult cea despre viata lui, trebuie sa recunosc. Principiile prezentate le mai gasisem si prin alte carti, in alte forme, asa ca sunt familiarizat cu ele.

Publicitate am mai gasit, viata ca lui Hopkins… nu prea. De asta mi-a placut mai mult partea despre viata lui, decat cea despre publicitate. Nu gasesti pe toate drumurile un om trecut prin viata, asezat, matur si echilibrat ce a cunoscut si patura de jos si pe cea de sus a societii si a vietii, in general.


Daca vrei sa o citedsti, o poti cumpara de pe libris la pret redus.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *