Vesnicia ascunsa intr-o clipa - Arhimandrit Arsenie Papacioc

Vesnicia ascunsa intr-o clipa – Arsenie Papacioc

Vesnicia ascunsa intr-o clipa este scrisa de parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, cunoscut duhovnic si mare traitor al ortodoxiei noastre. A aparut in 2014, la editura Reintregirea.

Vesnicia ascunsa intr-o clipa - Arhimandrit Arsenie Papacioc

# sinopsis Vesnicia ascunsa intr-o clipa

Cartea este impartita in doua parti. Prima parte este biografica, contine franturi din biografia parintelui Arsenie Papacioc. Ne sunt dezvaluite detalii despre originea sa lumeasca, nasterea, parinti, rude, cum a ajuns la manastire, cand si ce s-a intamplat mai departe. De mic a fost inclinat spre cele sfinte, dorinta de a-l sluji pe Dumnezeu fiind mai mare decat orice.

A doua parte contine sfaturi duhovnicesti date de parintele, utile fiecarui credincios in parte. Iar a treia parte, contine trei scrisori trimise de parintele Arsenie.

Sunt multe de invatat si din aceasta carte, drumul parcurs a fost unul anevoios si lupta pentru credinta, pentru ortodoxie, acerba. Parintele a avut de luptat mult cu regimul comunist dar si cu sine, uneori inclusiv in manastire avand ispite.

Asa cum spuneam insa mai sus, dorinta sa pentru ortodoxie, pentru religie, a fost mult mai puternica decat orice. De asemenea, parintele Arsenie a fost un iscusit duhovnic, care a stiut sa iasa totusi din „litera legii”, sa aplice cele bisericesti si in functie de om in parte. Ca de exemplu, cand a fost intrebat cate metanii sa se faca pe zi, el a spus ca fiecare sa faca cate poate el, dar sa faca.

Sau de exemplu, tot din carte primim trei sfaturi foarte importante pentru fiecare crestin in parte. Conform celor transmise in carte de Parintele Arsenie Papacioc este foarte important ca tot timpul, fiecare om sa fie:

– spovedit bine
– sa fie pomenit la Sfintele Liturghii
– sa faca milostenie

Mie mi se par trei sfaturi de absolut bun simt, alaturi de dorinta sau ideea de a fi cat se poate de bun cu toata lumea si in viata, in general.

Este o carte pe care o recomand cu drag, o carte foarte frumoasa, ale carei invataturi eu zic ca le poti aplica chiar daca nu esti foarte religios sa zic asa.
Doamne ajuta!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *