Unealta de cautat poze gratis: rapida si gratuita

Articolul de astazi este pentru bloggeri dar si pentru oricine vrea niste poze frumoase pe care sa le poata folosi in mod gratuit. Am mai recomandat in trecut niste site-uri de unde se pot descarca astfel de poze, vezi articolul 8 Site-uri de unde poti downloada poze gratis pentru blogul tau. 

# de unde facem rost de poze pentru articole?

Pai cred ca fiecare avem o colectie de site-uri unde cautam in mod frecvent. Desigur, daca e vorba de carti sau calatorii, acolo fiecare isi face propiile poze (cred cel putin), mai greu sa faci asta in anumite situatii.

Eu am doua site-uri pe care le folosesc in mod curent, pexels si pixabay si uneori mai caut pe flickr – cele fara licenta si cam atat. E obositor sa intri pe mai multe site-uri si poate uneori nu e nici timp.

# dar nu exista niciun tool care sa caute pe toate site-urile astea?

Ba da si tocmai asta iti prezint azi, pe site-ul mailomix. Pe acel site, se gaseste tool-ul de care vorbesc, este simplu de instalat si lucrat cu el dar cu toate astea am facut un rezumat mai jos.

Se intra pe site, butonul cu rosu se ia cu drag and drop si se pune in bookmarks. Sau salvezi site-ul in bookmarks si il accesezi direct de acolo, cum ti-e mai comod sau iti poti pune site-ul ala in extensii gen „Speed Dial”, eu folosesc asa ceva.

Odata accesat acel buton, va deschide o noua fereastra de browser care arata ca mai jos.

Din butonul „Settings”, poti modifica optiunile din dreapta, eu am decis sa le las asa cum sunt, pe cele de sus. Din partea de „Multi-tab search”, poti selecta cate taburi sa-ti deschida maxim, 5, 10 sau 15.

Vei intelege imediat ce inseamna asta, trecem mai departe.

Din setarea din dreapta „Select Stock Photo Sites” iti alegi site-urile unde vrei tu sa caute el. Eu le-am ales pe cele 5 bifate.

Atentie! Nu vei putea cauta pe toate cele 36 de site-uri in acelasi timp, vei putea cauta pe maxim 15. De ce? Pentru ca, la momentul cautarii, fiecare site pe care se cauta se va deschide intr-un tab nou cu rezultatele gasite pe el. Ca atare, numarul de site-uri pe care cauti trebuie sa fie echivalent cu numarul de tab-uri deschise. 

Adica, daca in meniul anterior ai selectat sa se deschida maxim 5 site-uri, nu vei putea cauta pe 10 site-uri in acelasi timp, acesta este rostul acelei setari.

Ulterior, tot ce mai ai de facut este sa dai „search” si sa te bucuri de rezultate.

# pai si la ce este utila unealta asta?

Daca nu e evident, mie mi se pare ca ma ajuta castigand timp. Pot face actiunea de cautare o singura data pentru 5 site-uri de exemplu in loc sa intru pe fiecare in parte. Apoi, nu trebuie sa mai salvez eu site-uri nu stiu pe unde, sa am liste sau chestii din astea, pentru ca le are el. Cu siguranta, a luat cele mai cunoscute site-uri ce ofera poze in mod gratuit.

Am testat-o, pana acum pare ca functioneaza decent.


Sursa imagini: mailomix.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version