afis film Ultimul razboinic al aerului

Ultimul razboinic al aerului

In regia lui M. Night Shyamalan, in 2010 a aparut pe marile si micile ecran „Ultimul razboinic al aerului”. Pe numele sau original „The Last Air Bender”. M-am amuzat un pic, mi-ar fi placut sa-i traduc numele ca „Ultimul indoitor al aerului” sau pe acolo. Ca sa mentin spiritul traducerilor filmelor care poposesc pe la noi.

Nu prea stiu exact unde sa-l incadrez, e un film pentru copilo-adolescenti? Pe acolo as zice ca se incadreaza cred. Asa il vad eu. Dar e un film care poate fi vazut si de adulti, daca vrei ceva light.

sinopsis Ultimul razboinic al aerului

Actiunea se petrece intr-o lume fantastica. E o lume cumva asemanatoare pamantului unde avem cam toate formele de relief. Avem munti, apa, paduri, caldura, pana si populatii care locuiesc pe gheata. Cele 4 elemente sunt prezente de la inceput, focul, aerul, apa si pamantul. Doar ca din unirea acestora, nu iese Captain Planet.

O lume pasnica odinioara, acum nu mai este pasnica. Este controlota de Populatia Focului. Fara intentie cred dar arata cumva cam ca Armata Rosie, cel putin asa mi s-a parut mie. Ei vor sa controleze totul si cauta ultimii „alesi”. Acestia purtau numele de „Avatar” (nicio legatura cu franciza respectiva) si puteau controla diverse forte. Cel mai smecher, Alesul, este cel care putea controla toate cele 4 elemente.

In rest, mai erau pe ici pe colo „alesi” locali, care puteau controla doar unul dintre aceste elemente. Desigur, nu este bine ca Alesul Suprem sa cada in mainile raului, asa ca sunt si oameni care il vor proteja, apara si invata.

ochiul critic

„Ultimul razboinic al aerului” este un film ok. Depinde de varsta, depinde de gusturi. Aveam impresia ca este un film produs de asiatici, mergea in zona aia, dar nu este. Au imprumutat doar diverse efecte/ metode. As putea spune ca ironia sortii, desi actorul principal este lipsita de podoaba capilara, filmul este un pic tras de par.

Dar nu e genul de film la care sa te uiti pentru „profunzimea” mesajului. Te uiti pentru ca este relaxant. Te uiti pentru decoruri, pentru efectele speciale, pentru grafica, pentru din astea. Din acest punct de vedere, este un film corect, bine facut.

Ca poveste insa, evident, nu da pe spate. Clasicele teme bine vs rau, calatorie de initiere/ crestere, ai nevoie de mentori si prieteni, speranta NU moare, crede si vei reusi, lupta si vei invinge etc. Practic, un soi de supererou antic si mic in care probabil ne putem regasi cu totii.

Voit sau nu, Indoitorul de aer (personajul principal) seamana cu un mic calugar budist sau pentru cunoscatori cu Krillin din franciza Dragon Ball.

Asa cum am zis si pana acum, este un film light, daca iti plac filmele fantastice, go for it, este relaxant.


trailer aici


sursa imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *