Uber sau taxi?

Discutie veche deja, precum a deschide sau a nu deschide aerul conditionat la birou sau cine bate dintre Bruce Lee si van Damme. Uber sau taxi ramane insa un subiect deschis. Atentie insa! Cand zic Uber ma refer aici la toate platformele de ride sharing, nu neaparat la Uber. Dar fiind prima in Romania, este cumva echivalentul lui adidasi. 

uber sau taxi

Deci, Uber sau taxi?

Discutia e lunga si dreptatea e impartita. Taximetristii se plang ca platformele de genul nu au toate actele – asa cum au ei si aici au dreptate. Cei de la Uber insa, platesc taxe de exemplu si nu sunt tepari – cum sunt unii taximetristi.

Si lista poate continua cu exemple pro si contra de ambele parti.

Dar daca mai exista si alta varianta?

Gojek?

Ai auzit de Gojek? Este o platforma de ride sharing din Indonezia. Acolo se folosesc foarte mult moto-taxiurile. Aceasta aplicatie a pornit ca echivalentul Uber pentru acele taxiuri.

De ce este insa speciala?

Pentru ca a propus un model de business sustenabil si util comunitatii. Practic, in loc sa intre pe piata in calitate de concurent, a intrat cumva ca un organism de simbioza.

Asta pentru ca din aceasta aplicatie poti vedea programul transportului in comun, iti poti comanda un moto-taxi clasic sau un moto-taxi gen Uber. In concluzie, a integrat toate formele de mijloace de transport intr-o singura aplicatie! In loc sa concureze cu celelalte, a preferat sa le integreze, fiind un serviciu destinat comunitatii si apreciat de toata lumea!

Nu e mai simplu asa? Probabil se fac mai putini bani pe termen scurt, dar pe termen lung… cred ca este un model extrem de sustenabil.


sursa imagine: pixabay.com

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *