afis film traficantul de arme

Drumul armelor sau de ce sunt razboaiele profitabile | Traficantul de arme | #film terifiant

Traficantul de arme este un film pe care l-am deschis cu putina tragere de inima. In primul rand ca mi l-a recomandat un coleg de munca mai ciudat si apoi pentru ca am vazut ca este cu Nicholas Cage. M-a convins insa trailerul, care este filmat din perspectiva POV si ne prezinta traseul unui glont din fabrica, in cutie, in avion, in camion, in jeep, in arma si-n capul unuia. Cand se nareaza, la un moment dat de exemplu trage unul cu arma si pe masura ce ies cartusele din arma se aude: kching, kching (sunet de casa de marcat)

Glontele ala insa a produs pe tot traseul. De obicei pun trailerul la sfarsit dar acum facem invers, uita-te la trailer si vezi daca te intereseaza. Daca da, logic, citeste mai jos, daca nu, mai cauta pe blog, vezi poate gasesti altceva interesant.

#sinopsis Traficantul de arme

afis film traficantul de armeTraficantul de arme ne prezinta povestea unui ucrainian emigrant in USA cu familia. Creste intr-o familie ce detine un mic bistro fara sa se remarce in mod deosebit. Oarecum din intamplare, intra intr-un soi de business si vinde fara sa vrea o prima arma, un Uzzi dar nu ca cel de la Mafia. Asta il face sa vada lucrurile intr-un alt mod si sa vada ca poate face niste bani buni si usori din asta. Impreuna cu fratele sau intra astfel in lumea armelor.

Incepe si face rost de ele si le vinde in zonele de conflict, isi antureaza unchiul (general prin Ucraina) si il invata cum sa fure de acolo etc. In paralel, isi gaseste pe ziduri femeia visurilor si face in asa fel incat sa devina femeia lui. Like usual insa, lucrurile se complica cand vrea mai mult, mai mult… mai mult.

#ochiul critic

Filmul este un soi de thriller/drama/psihologica. Imi place ca este genul de film narat pe anumite bucati desigur. Este cumva prezentat ca un soi de interviu-documentar ca cele cu mafioti cand martori sau ceva de genul isi spun povestea.

MI-a placut mult scenariul, foarte smecher, bine gandit, bine lucrat, replici tari tot filmul. Destul de acid la adresa USA si prezinta destul de bine un univers la care sunt convins ca s-au gandit foarte putini. Anumite lumi sunt desigur inca secrete pentru noi si pe de o parte poate e mai bine asa.

Bun jocul actorilor, buna si muzica si nu mai vorbesc de decoruri. Nu stiu unde au filmat cu adevarat insa filmul iti da impresia ca a fost peste tot si in Africa si in Orient si in Europa si in USA etc. Ma amuza pe de o parte ca atunci cand filmeaza in Est sau vor sa dea impresia, intotdeaua indiferent de tara din Europa de Est mimata se filmeaza intr-o atmosfera rece, inchisa, neaparat cu ceata.

Nu stiu de unde o fi aparut cliseul asta vad ca inca persista. Iarasi, indiferent de tara, zici ca toata lumea din tarile asta e de origine slava.

Mi-a placut mult si regia mi s-a parut inovativa si inteligenta.


Partea terifianta este ca din pacate, este un film care are la baza fapte reale. Ar trebui vazut de toata lumea ca sa fie mai usor sa intelegem de ce nu or sa dispara niciodata razboaiele. Pentru ca sunt profitabile. Punct.


Sursa imagine: impawards.com

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *