poster film the american side 2016

The American Side

Salut. Filmul de astazi sunt curios cat o sa reziste „pe piata”. Sunt curios de asemenea cum de a fost lasat sa apara si eu ii prevad un viitor tumultos. Filme se numeste „The American Side” si mi se pare subversiv din fasa. Motto-ul acestui film este „There are three sides to every story…the truth, the lie and the American Side”. N-am reusit inca sa ma lamuresc din ce tara este acest film. Pe IMDB apare ceva de Kuwait dar nu-mi dau seama daca asa este sau nu. Daca are finantare din afara si mai ales dintr-o astfel de tara, n-ar fi deloc de mirare de ce are o asemenea tema.

portrait-charlie
http://www.theamericansidemovie.com/

Filmul ne arata aventura unui investigator de origine poloneza (cred) ce este pe urmele unei povesti cu o sinucidere la cascada Niagara. Din intamplare oarecum, ajunge pe urmele unei afaceri in care este implicat mare Nikola Tesla. Din punctul meu de vedere, putem spune ca filmul este realizat dupa fapte reale pana la un punct. Una dintre marile mistere/teorii ale conspiratiei care circula pe net si nu numai este legata de numele lui Tesla. Mai intai, devenise periculos prin inventiile sale. Nu pentru ca avea arme de distrugere in masa sau din astea ci pentru ca industriasii riscau de exemplu ca Tesla sa dea energie moca tuturor si asta nu place nimanui. Din motive de genul, i-a fost ars laboratorul de doua ori. Se banuieste insa ca toate proiectele si inventiile sale au ajuns desigur in mana USA, careia probabil nici nu-i trece prin minte sa le dea drumul in folosul planetei.

Filmul cred ca planteaza cumva ipoteza asta in mintea oamenilor, nu l-am vazut inca dar mi se pare ca in directia aia merge. O sa mai avem nevoie de rabare pana apare, sunt convins ca nu o sa apara in cinema la noi asa ca singura varianta de a-l vedea ramane netul. Pe IMDB desi are rating doar de la 48 de persoane a primit o nota foarte mare din cate vad si anume 8.5. Sper sa ramana tot acolo! 🙂

Mi se pare tare si faptul ca este un proiect pornit prin Kickstarter, unde a colectat circa 100.000$, probabil asta a fost si bugetul. In ciuda acestui fapt, din trailer cel putin nu pare deloc un film low-cost.

Trailer „The American Side”

Sanatate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.