Terminator_Genisys poster film

10 motive sa vezi: Terminator Genisys – 2015

Noroc. O sa intram direct in tema si anume hai sa discutam despre ultimul Terminator aparut, Terminator Genisys, aparut in 2015 sub regia lui Alan Taylor. Mi-a luat ceva pana am ajuns la filmul asta, in principiu pentru ca nu mai sunt fan al francizei, deoarece mi s-a parut de-a lungul timpului ca s-a… stricat, ca sa imprumut un termen din rap.

Terminator Genisys poster film
sursa

Zece motive pentru a vedea Terminator Genisys

Inainte de a intra in detalii, haideti sa vedem care sunt cele zece motive pentru care ar trebui sa vedeti filmul:

  1. Fiindca, „Terminator 5” este ultimul din aceasta serie. Daca esti sau ai fost fan, merita sa te uiti.
  2. Probabil ultimul Terminator in care mai apare si Arnold. Desi decesul in toata franciza nu l-a impiedicat pana acum sa reapara, de data asta cred ca e pe finish.
  3. Pentru ca subiectul este inca de actualitate, ba cred ca mai actual ca niciodata. Suntem probabil tot mai aproape de film.
  4. Daca iti plac urmaririle cu masini si calatoriile in timp;
  5. Pentru scenele inca interesante de actiune/urmarire;
  6. Pentru fata imobila al lui Arnold, cel mai bun robot ever, dupa Bianca Dragusanu;
  7. Daca esti fan filme fantastice/SF;
  8. Ca sa afli cum poti sa omori un Terminator in caz de ceva;
  9. Daca ti-e frica de viitor;
  10. Daca ai nevoie de un pahar de creativitate.

Sinopsis Terminator Genisys

Acum ca m-am tinut de cuvant, as putea sa am inca 10 motive pentru care sa nu te uiti la acest film, mai in gluma mai in serios.

Cum ziceam la inceput, eu nu mai sunt fan al francizei, m-am uitat la filmul asta doar pentru simplul motiv ca l-am prins pe HBO. Altfel, nu stiu daca ma uitam. Ca atare, nu aveam pretentii prea mari de la acest film si nu am fost surprins sau dezamagit.

Povestea este aceeasi, Kyle Reese, merge in trecut pentru a o salva pe mama lui John Connor pentru a mia oara. De data asta insa, ea nu prea mai are nevoie sa fie salvata. Il are deja pe Tataie (Arnold) langa ea, sincer n-am inteles cum. Impreuna, toti trei, urmariti de alti terminatori, incearca sa distruga din fasa nasterea imperiului robotian.

Puncte slabe

Arnold. Nu prea mai are acelasi farmec ca in primele, cu parere de rau dar s-a ramolit. Pentru un ultim film de genul merge ce pot sa zic.

Sarah Connor. Cu parere de rau, insa nu se compara nici pe departe cu Linda Hamilton din primul. Incearca, insa nu prea mi se pare ca ii iese. Nu are aceeasi forta efectiv.

Povestea. Wtf… Mi se pare dusa la extrem. Adica, stiu ca regizorul/scenaristul a incercat sa o complice ca sa nu fie cliseica insa pare prea mult. Are prea multe twist-uri nu chiar spectaculoase si e cam prea incalcita. John Connor de exemplu, e peste tot, el centreaza el da cu capul, el e inger dar si drac etc.

Regia. E bunicica insa tot pare cliseica. Ma gandesc ca au vrut poate sa respecte traditia francizei insa imi pare rau, dupa 4 Terminatoare sa vezi cam aceleasi chestii e deja prea mult.

Un cuvant de incheiere…

Il recomand doar daca esti fan al seriei sau le-ai vazut pe celelalte. Insa imi pare rau, mai mult de un 6 nu pot sa-i dau, nu merita. Este un film cu care nu pierzi timpul in totalitate insa nici un castigi mare lucru. Mi s-a parut un film fad, sec, mediocru.

Mai am si alte filme insa, nu uitati de Recenzii filme.

Cine e fan al seriei si un pic nostalgic, poate gasi acum primul Terminator, cel din 1984 aici pe dvd.

coperta dvd terminator
sursa imagine

Cine insa e mai fan literatura, poate gasi cartea ” Terminator Genisys” aici dar atentie! in limba engleza.

Va rog de asemenea sa-i dati o nota filmului si sa va abonati daca sunteti interesati si de alte materiale.

Sanatate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *