tablouri de milioane

Tablouri de milioane

Iubesc arta. Serios. Iubesc arta in orice forma, scrisa, cantata, pictata, sculptata, dansata si asa mai departe.  Nu inteleg insa de unde apar acele tablouri de milioane sau ma rog, acea arta de milioane.

Cea mai recenta stire pe tema asta este cea de la digi, care ne anunta ca un tablou a fost vandut cu 110 milioane de dolari. Ma refer la suma de data asta si nu ma iau de tablou, ca sa nu fiu acuzat ca sunt taran sau ceva de genul. Am vazut insa grafitti de 110 milioane de ori mai frumoase si mai interesante. Dupa parerea mea, asta e genul de tablou facut sub influenta diverselor substante.

Io nu inteleg cum sa dai 110 milioane de dolari pe un tablou? Chiar daca ar fi fost pictat de Picasso, van Gogh, Leonardo, Raffaelo si restul testoaselor ninja la un loc, nu inteleg de ce costa atat de mult. Ce face un tablou sau o opera de arta sa ajunga la pretul ala? Mi se pare mult chiar si un milion de dolar, chiar si cateva zeci de mii.

Io nu inteleg doua chestii:

  • ce face acele opere sa ajunga la banii aia? in afara de marketing, indiferent de cine sunt pictate.
  • ce te face sa dai atatia bani pe o… panza mazgalita? no offence pentru puritani.

Daca se dadeau banii astia pe o casa, pe un yaht, nu stiu, pe femei sau ceva de genul, mai intelegeam. Da dom’le, e vorba de ceva util.

Dar asa? Cu pictura ce faci? Belesti si anume ochii la ea in fiecare dimineata, nu stiu, te trezesti asa in halatul tau, te uiti la acel tablou sau acea opera de arta (oricare ar fi ea) si e mai frumoasa viata, te simti mai implinit? Sau e pur si simplu vorba de orgolii simple ca acum 110 milioane de ani?

Imi place enorm de mult seria de filme Alien. Am vrut de o gramada de timp sa-mi sau un predator, o statueta de vreo 15-20 de cm. N-am facut asta pana acum si nici nu am de gand. Asta pentru simplul fapt ca are un pret de vreo 100 E si nu vad de ce sa dau banii astia pe ceva ce sta pe un raft, undeva in casa. Da, mi-ar placea mult, da chiar m-as simti inspirat, nu, insa, nu e ceva util.

Nu mai vorbesc de cat de obscen mi se pare pretul mai ales avand in vedere ca 99,999999999% din populatia globului nu va vedea vreodata atatia bani, nici macar in poze.

Sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *