Sustinem adevaratii invingatori – Cei mai viteji!

Scriu acest articol cu mare placere si multumire. Chiar daca nu mult, fiindca nu am traficul stiu eu cui pe blog, ma bucur ca pot sa particip si eu fie si cu putin la un gest frumos. Este unul din motivele pentru care mi-am dorit acest blog sa pot macar cateodata sa influentez cate ceva, in bine desigur. Nu vreau sa sune dramatic este insa un articol pe care il scriu din suflet pentru suflet si din dorinta de a arata ca „Sustinem adevaratii invingatori„.

Sustinem adevaratii invingatori!!!

Este scris in cadrul campaniei derulate pentru a doua oara de Olympus ce sustine sportivii care vor participa la jocurile paralimpice de la Rio. Cum? Simplu, cu bani, nu cu like-uri. In perioada iulie-septembrie, ei redirectioneaza 50 de bani pentru fiecare sticla de lapte de consum Olympus de 1,5% si 3,5% grasime vanduta catre Comitetul National Paralimpic. Click pe poza si veti merge direct pe site-ul lor, unde gasiti toate detaliile necesare, n-are sens sa le reiau eu.

Despre paralimpici

Este mult de scris pe acest subiect si ca de obicei mi-e greu sa-mi structurez ideile. Cum zicea Cumicu intr-o piesa „primul vers e cel mai greu de scris pe foaie”. Cumva desi nu pot vorbi de paralimpici insa cunosc o parte din problemele oamenilor cu dizabilitati. Am avut in familie un astfel de caz, fratele mamei mele avea o problema la picioare astfel incat nu isi putea intinde complet picioarele si mergea cu ele indoite. Asta insa nu l-a doborat niciodata, era un om foarte puternic psihic si nu se simtea cu nimic inferior celorlalti oameni. Psihic si mental, nici nu era.

Recent, la mine la plantatie (a se citi job) a fost angajat un coleg ce are niste probleme de locomotie. Se vede cu ochiul liber ca ii este greu sa socializeze, sa se integreze, ca are complexe etc. Se vede cu ochiul liber ca este nevoie de ajutor, de ajutorul nostru al tuturor.

Nu vreau insa sa insist prea mult pe aceasta tema pentru ca articolul acesta are rolul de a atrage atentia asupra comitetului paralimpic. As  vrea sa-i cunoastem impreuna, fiindca sunt sincer cand spun ca din pacate nici eu nu stiu nimic despre ei.

Stiu ca sunt 11 sportivi ce vor reprezenta Romania la jocurile paralimpice din aceast toamna si o sa incer sa scriu cate ceva despre fiecare dintre ei. Evident, ca ma voi baza pe informatiile obtinute de pe site-urile Olympus si http://www.equalisfair.ro/ (site-ul Comitetului National Paralimpic).

Cei 11 magnifici

Florin Cojoc – Atletism – La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime. A participat, de asemenea, la Jocurile din Londra 2012. În același an, a devenit campion european la saritura în lungime, iar anul acesta a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale IWAS din Rusia, precum și numeroase medalii la competiții naționale și internaționale de atletism.

Eduard Novak – Ciclism – La categoria ciclicm, Eduard Novak, câștigătorul medaliei de aur (Track) și a celei de argint (Rutier) la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a stabilit un nou record mondial. 

Olah Attila – Ciclism – Va participa la aceasta proba alaturi de Euard Novak.

Alex Bologa –  Judo – Alex Bologa, primul atlet judo în totalitate nevăzător din România, este, totodată, primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Este student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj și învață, în același timp, și meseria de masseur. S-a aflat la doar un pas de medalia de bronz la Campionatele Europene de la Lisabona, poziționându-se pe locul 5. Este câștigătorul aurului în Heidelberg, în 2015, și al argintului în Ungaria, în 2014.

Dacin Makszin – Tenis de masa – Cea din urmă categorie la care România va fi reprezentată de trei sportivi este tenisul de masă. Dacin Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, este câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Mondiale IWAS din Soci, Rusia, în 2015, precum și al numeroase alte medalii.

Serban Iulian si Mihaela Lulea – caiac-canoe –  Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea. Inițial, cei doi au fost olimpici, dar, în urma unui accident, au devenit paralimpici. Se antrenează alturi de echipa națională, iar Șerban este, în prezent, campion mondial la para-canoe, în timp ce Mihaela a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale.

Naomi si Samuel Ciorap –  Doi înotători s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio, Naomi Ciorap, în vârstă de doar 19 ani, și fratele ei, Samuel Ciorap. Deși nevăzătoare, Naomi a participat la Jocurile din Londra, așteptându-le cu nerăbdare pe cele de anul acesta. În ceea ce-l privește pe Samuel, acesta participă pentru prima dată la Jocurile Paralimpice, un vis devenit realitate.

Bobi Simion – Tenis de masa –  Pentru Bobi Simon, este prima oară când s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice, dorindu-și cu ardoare să aibă o reprezentație remarcabilă. Anul acesta a fost un an valoros pentru el, deoarece a câștigat medalii în cadrul tuturor turneelor internaționale la care a participat.

Florentina Hriscu – Disc – Florentina s-a antrenat din greu pentru a ajunge aici,  trecand prin mai multe discipline inainte de a se opri la proba de disc. In 2014, atleta a obtinut pozitia 7 la categoria open, la cursa pentru amatori din cadrul Maratonului International Bucuresti. In anul 2013, a participat la Openul Ungariei la Tenis de Masa. La aceasta competitie, s-au intrecut peste 150 de jucatori din 23 de tari. Alaturi de Dacian Makszin, Petru Ifosa, Gabriela Constantin si Bobi Simion, Florentina s-a calificat cu usurinta in semifinale, castigand medalia de bronz.

Acestia sunt cei 11 sportivi ce ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Mesajul meu pentru ei:

Baieti si fete capul sus! Nu dacii sunt cei mai viteji, ci voi fiindca aveti ceea ce multi oameni fara probleme nu au si anume: o mare si uriasa vointa ce va impinge in fata! Se vede asta in atitudinea voastra si in tot. Perseverati fiindca vointa este cea care v-a adus pana aici si va fi si cea care va va duce mult mai departe!

Eu personal sunt mandru de voi, promit sa urmaresc pe cat posibil evolutia voastra si sa revin cu update-uri aici pe blog.

Mult succes!!!

In incheiere:

Puteti participa si voi la campania aceasta intr-un mod cat se poate de palpabil si anume prin donatie. Link-ul direct pe poza.

Sanatate!

P.S Cu exceptia ultimei imagini ce a fost preluata de pe site-ul http://www.equalisfair.ro/romana/index.html, toate celelalte imagini au fost preluate de pe http://www.olympusdairy.ro/responsabilitate-sociala/ . Este valabil si pentru informatiile despre fiecare sportiv in parte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Exit mobile version