Super Star

logo-cardSalve,

Postul de fata este din nou un super-post pentru un SuperBlog 2015.

Postul de fata, este unul foarte pe placul meu. Nu de alta, dar nu o data am visat cu ochii deschisi ca am la dispozitie niste bani cu care sa-mi permit sa fac ce vreau eu. Uite ca de data asta, o sa fie un exercitiu mai real, pentru ca am de gand sa pun pe foaie.

In aceasta proba a competitiei am un avantaj dar si un dezavantaj. Avantajul este ca sunt participant al programului Star (primesc salariul prin BT si automat am primit si un card Star). Dezavantajul este ca nu l-am ridicat inca (off the record, m-ar putea ajuta juriul sa aflu unde este cardul in momentul de fata, va rog?) – pur si simplu am uitat la ce sucursala am ales sa fie trimis, desi de doua luni tot zic ca ma ocup si ca ma interesez.

Cum spuneam, eu l-am „primit” pe al meu, pentru ca sunt deja client BT, prin prisma viramentelor salariale. In cazul meu, nu a trebuit sa fac nimic. Efectiv am fost sunat de o domnisoara, mi s-a explicat telefonic despre ce este vorba (pe scurt, este un card de credit unde ai rate fara dobanda si comision de administrare zero in primul an) si am stabilit de comun acord unde sa-l trimita (vezi mai sus). Trebuie sa mai semnez in momentul in care ma duc dupa el si apoi pot incepe sa cheltui.

Voi puteti face rost de un card de cumparaturi Star daca accesati link-ul: www.starbt.ro sau din oricare unitate BT. Evident, sunt mai multe avantaje pe langa cele exprimate mai sus, mie mi-au mai atras atentia de exemplu faptul ca pentru orice tranzactie efectuata cu cardul (mai putin pentru cele cu plata in rate) primesti puncte Star (un punct=un leu) cu care poti cumpara alte chestii din magazinele partenere. De asemenea, daca il folosesti pentru cumparaturi in magazine care nu sunt partenere primeste inapoi 0.3% din valoarea cumparaturilor. Sunt mai multe tipuri de card (eu am Star Forte) in functie de venituri: Star Gold, Star Platinum, Star Forte si MasterCard Forte pentru medici.

Revenind la idee ce ai face cu 5.000 de Euro? Daca acesti bani ar fi „in plus”, mi-as incropi (drum roll) un home studio muzical. Este un vis mai vechi de al meu, sa am niste scule cu care sa ma joc. Pai sa vedem. Zice BNR-ul ca la cursul de astazi, as avea la dispozitie circa 22.000 de lei cu care sa-mi fac de cap. Pai sa incepem.

Am consultat lista magazinelor partenere si am gasit pe ce sa-i cheltui (pentru juriu, imi permit o observatie: cred ca ar trebui rectificata lista magazinelor partenere – pe langa faptul ca ar fi util sa apara link-urile site-urilor la fiecare in parte – sunt cateva ce nu se potrivesc prea bine de exemplu „Green Smoke” si „F64”, nu cred ca trebuiau incadrate in categoria „Electronice/Instrumente muzicale”, la „Electronice” merg nu si la „Instrumente muzicale”).

Eu am studiat ofertele mai multor magazine partenere si am ales sa cheltui banii asa:

  • 2.655 lei pe o „Maschine” de la „Native Instruments”;
  • 1.345 lei pe o interfata audio „Focusrite – Saffire” ;
  • 2.593 lei pe un pachet de monitoare „Power Dynamics”;
  • 463 lei pe un midi controller „Akai – MPK Mini MkII”;
  • 495 lei pe un „Numark Orbit”;
  • 1.552 lei pe un „Zoom – R8”;
  • 1.080 lei pe o pereche de casti „Sennheinser HD 25”;
  • 2.400 lei (pe acolo) pe un DAW – Fl Studio;
  • 1.500 lei un pick-up de la Audio Technica;
  • 7.000 lei – diverse, mobilier, tot felul de cablaraie, materiale de antifonare, alte plug-in-uri, licente si muuulte viniluri ca sa am de unde sampla.

Cam asta as face eu cu cei 5.000 de euro pusi la dispozitie, grosso-modo. Probabil in unele cazuri as alege produse mai ieftine si cu diferenta as merge sa petrec impreuna cu familia un Craciun/Revelion in Maramures, pentru ca n-am fost niciodata si pentru ca mi se pare o zona muuult mai interesanta.

In inchere, mentionez ca sunt constient ca lista mea de mai sus nu e fun dar eu chiar asta as face cu acei bani. As fi putut initial sa scriu despre cum as salva eu copii din Africa cu banii astia sau ursii koala din Australia, sau mai stiu eu ce. Am preferat insa sa fiu sincer.

Multumesc,

Super Star
Evalueaza acest articol!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *