Sterge-ti urmele de pe internet. Si nu vorbesc de porn-ul din history.

Fa-ti mii de copii de pe buletin si lasa-le pe strada, sa le ia cine vrea si sa faca ce vrea cu ele. Ai face asta?  Daca nu, atunci de ce iti lasi datele la indemana oricui?

Sunt mai multe site-uri si aplicatii ca oricand si majoritatea, cer sa-ti faci cont din varii motive. Ca ai nu stiu ce avantaje, ca primesti nu stiu ce mailuri etc. Nu zic ca nu e ok sau ca nu sunt utile.

Dar pe langa faptul ca fiecare dintre noi, ar trebui sa citim politica aia de termeni si conditii MACAR partea in care vedem pentru ce ne dam acordul, gen ce are voie sa faca site-ul/ aplicatia cu datele noastre si in ce scop le colecteaza etc. ar trebui sa ne stergem urmele.

Ai instalat o aplicatie si nu o mai folosesti? Nu e de ajuns sa o dezinstalezi, pentru ca asta nu inseamna ca iti stergi automat si contul – asta insemnand datele tale personale din baza lor de date.

Ca atare, inainte de a dezinstala aplicatia, ai grija sa-ti stergi si contul. Nu-ti mai lasa datele tale (chiar daca nu sunt critice) sa fie folosite la discretie de oricine.

Daca aplicatia sau site-ul nu permite asa ceva, trimite-le un mail si cere-le sa-ti stearga contul si datele, ai dreptul sa faci asta, cel putin in spatiul european.

Nu fi lenes si fa acel „extra” si sterge-ti datele. Daca datele tale nu ar fi importante, site-uri precum Facebook nu ar ascunde in halul asta butoanele de stergere. Ti-l lasa la indemana pe ala de dezactivat contul, pentru ca dezactivat nu inseamna ca-ti sterg si datele.


sursa imagine: pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *