Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane - Nectarie Antonopoulos

Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane

Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane - Nectarie Antonopoulos

Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane este o carte scrisa de arhimadrit Nectarie Antonopoulos. A fost scrisa in limba greaca si a aparut in 2011, iar la noi, in Romania, in 2012, in traducerea pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu la editura Sophia.

Sfantul Luca al Crimeii, este o persoana foarte importanta pentru ortodoxie. Este de asemenea un sfant contemporan as putea spune, pentru ca a trait in perioada 1877-1961, in Rusia.

Sinopsis Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane

Este greu de descris o carte de acest gen, pentru ca desi este un singur subiect in carte, sunt multe bucati de puzzle care duc in aceasta directie. Practic, toata cartea descrie minunile savarsite de Sfantul Luca si modul cum a ajutat el diversi oameni in diverse probleme de sanatate.

Ca pregatire, el a fost pe langa Arhiepiscop si medic, chirurg priceput si om de stiinta, respectat la nivel mondial. Studiile sale pe diverse spete de medicina au fost de mare ajutor in vindecarea bolnavilor din intreaga Rusie.

Cum spuneam, cartea descrie cu lux de amanunte diverse intamplari din viata oamenilor. Sunt aici, in carte, de la intamplari minore (cineva si-a pierdut cheile – daca am retinut bine) si s-a rugat la Sfantul Luca sa le gaseasca pana la situatii de viata si de moarte. Adica, vorbim aici de oameni foarte bolnavi, pe care medicina moderna nu ii mai putea ajuta, cu diverse tipuri de boli de la probleme de vedere pana la tot felul de tipuri de cancer. Oameni pe care rugaciunea catre Sfantul Luca i-a ajutat sa depaseasca toate aceste probleme, in unele cazuri operatiile fiind facute chiar de el. Exista in carte marturii in acest sens, cu oameni care l-au vazut pe Sfant alaturi de ei in timpul operatiilor, medici care reuseau sa faca rapid operatii foarte grele dar si situatii cand oamenii se rugau, adormeau si se trezeau apoi cu o mica cicatrice in locul unde existau problemele inainte.

Ochiul critic Sfantul Luca al Crimeii. Minunile contemporane

Mai demult, acum cativa ani, ma gandeam, ce rost au cartile de genul? Ok, citesti despre minunile traite de altii, asa, si ce?

Ulterior, tot acum cativa ani, am avut niste probleme de sanatate si am gasit pe acasa o astfel de carte. Cred ca era cu minunile savarsite de parintele Arsenie Boca. Am inceput s-o citesc, eram atunci intr-o perioada dificila si mi-am dat seama de rolul cartilor de genul.

Au doua roluri:

  • sa te ajute sa te intaresti in credinta, sa primesti putere si rabdare, pentru ca astfel de carti te pot face sa intelegi ca nu esti singur si ca sunt multi altii in aceeasi situatie sau au fost. Astfel, poti lupta cu deznadejdea, cu disperarea, pentru ca in momentul cand disperi… nimic bun nu iese de acolo.
  • pe langa o scanteie de speranta, te ajuta sa traiesti mai bine, sa intelegi ca rugaciunea e cheia si ca prin rugaciune, prin credinta, poti fi ajutat sa depasesti orice.

Pe mine m-au ajutat astfel de carti si le citesc mereu cu placere. Pe langa cele doua avantaje descrise mai sus, mai au si darul de a ma relaxa, pentru ca sunt lecturi usoare. Sunt relaxante si foarte placute.

La fel si cartea de fata, o recomand cu mare drag, eu o sa o pastrez cu placere in biblioteca personala. Sfantul Luca este un sfant drag mie tare, mereu am simtit o apropriere fata de el, nu as sti sa explic exact de ce.


sursa imagine: arhiva personala si pixabay.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *