captura-de-ecran-secretul-lui-nemesis

„Secretul lui Nemesis”, film de investigație, o comedie interesantă

Cum arata un administrator de bloc comunist, la propriu si la figurat, care e si lider al unei secte, borfas, afemeiat si obsedat sexual si lista poate continua. Vedem in Secretul lui Nemesis ce se poate intampla cand oamenii sunt prea creduli.

In regia lui Geo Saizescu filmul reuneste actori de clasa cum ar fi: Gheorghe Dinica, Carmen Galin, Emil Hossu, Stela Popescu, Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitanescu s.a.m.d.

#sinopsis Secretul lui Nemesis

Filmul este oarecum o continuare a Secretului lui Bachus filmat in 1984 si il are in prim-plan tot pe Victor Mirea aka Balaurul, ziarist feroce, un soi de Tolontan combinat cu Cristian Tudor-Popescu al zilelor noastre.

afis secretul lui nemesis

Proaspat casatorit, se muta impreuna cu sotia intr-un bloc unde administratorul ce se intitulează N.M Siseanu face legea.

Administratorul, este tipul comunist de functionar, foarte bagacios, spionand pe toata lumea, manipuland pe toata lumea si dand in judecata pe toată lumea. Nu se da in laturi de la a inscena diverse vatamari corporale, calomnii, blatuind diverse jocuri de noroc etc.

Colac peste pupaza, este si afemeiat, placandu-i in special minorele pe care incearca sa le „combine” cu ajutorul bomboanelor.

Din pacate pentru el pana la urma lacomia ii face probleme si o incaseaza cand isi dezvaluie secretele unei… femei. Pana atunci, isi face fara probleme de cap fiind un Elena Ceausescu mai mic.

#ochiul critic

Filmul este unul bogat în tablouri de imagini oarecum psihedelice, cu diverse simboluri și cu diverse replici savuroase de genul:

– Și ele? niște fufe!

– Și eu sunt și eu o con…con…

– Tu ești o tâmpită draga mea, dar una dulce!” etc.”

Pe undeva, in unele momente filmul pare sa fie cel ce l-a inspirat și pe Gregorian Bivolaru, deoarece acest Siseanu, este si un lider al unei secte ce il venereaza adresandu-i-se cu Stapane, secta ce face tot ce i se cere, de la participarea la diverse infractiuni pana la favoruri sexuale.

Mi-a placut mult scenariul filmului, este unul bine pus la punct si nu plictiseste, are si cateva twist-uri exact ce trebuie. Despre jocul actorilor n-am ce sa zic, au fost prestatii foarte bune. De asemenea mi-au placut mult si decorurile si spatiile de filmare, redau bine atmosfera filmului.

Pana sa trecem la un fragment din film, iti mai zic un secret. Ghicesti cine apare in captura de ecran de mai jos?

Carmen Dan, actual Ministru de Interne. La momentul acela avea 17 ani si invata la liceul unde s-au filmat bucati din film.

Un fragment din film, aici.

 Sursa imagine: capturi de ecran youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *