„Secretul lui Nemesis”, film de investigație, o comedie interesantă

captura de ecran secretul lui nemesis

Astăzi trecem prin obiectiv o producție de aceeași vârstă cu mine și anume Secretul lui Nemesis.

În regia lui Geo Saizescu filmul reunește actori de clasă cum ar fi: Gheorghe Dinică, Carmen Galin, Emil Hossu, Stela Popescu, Sebastian Păpaiani, Ileana Stâna Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu ș.a.m.d.

Este un film pe care îl putem încadra în două categorii și anume filme de comedie și filme de acțiune. Este un film românesc bun, cu acțiune, intriga și suspans bun. Poate fi considerat și un film polițist sau ceva de genul.

#sinopsis Secretul lui Nemesis

Filmul este oarecum o continuare a Secretului lui Bachus filmat în 1984 și îl are în prim-plan tot pe Victor Mirea aka Balaurul, ziarist feroce, un soi de Tolontan combinat cu Cristian Tudor-Popescu al zilelor noastre.

Proasptă căsătorit, se mută împreună cu soția într-un bloc unde administratorul ce se intitulează N.M Sișeanu face legea.

Administratorul, este tipul comunist de funcționar, foarte băgăcios, spionând pe toată lumea, manipulând pe toată lumea și dând în judecată pe toată lumea. Nu se dă în lături de la a înscena diverse vătămări corporale, calomnii, blătuind diverse jocuri de noroc etc.

Colac peste pupăză, este și afemeiat, plăcându-i în special minorele pe care încearcă să le „combine” cu ajutorul bomboanelor.

Din păcate pentru el până la urmă lăcomia îi face probleme și o încasează când își dezvăluie secretele unei… femei. Până atunci, își face fără probleme de cap fiind un Elena Ceaușescu mai mic.

#ochiul critic Secretul lui Nemesis

Filmul este unul bogat în tablouri de imagini oarecum psihedelice, cu diverse simboluri și cu diverse replici savuroase de genul:

– Și ele? niște fufe!

– Și eu sunt și eu o con…con…

– Tu ești o tâmpită draga mea, dar una dulce!” etc.”

Pe undeva, în oarecare momente filmul pare să fie cel ce l-a inspirat și pe Gregorian Bivolaru (dacă vă mai amintiți de el), deoarece acest Șișeanu, este și un lider al unei secte ce îl venerează adresându-i-se cu „Stăpâne”, secta ce face tot ce i se cere de la participarea la diverse infracțiuni până la favoruri sexuale.

MI-a plăcut mult scenariul filmului este unul bine pus la punct și nu plictisește, are și câteva twist-uri exact ce trebuie. Despre jocul actorilor n-am ce să zic, au fost prestații foarte bune. De asemenea mi-au plăcut mult și decorurile și spațiile de filmare redau bine atmosfera filmului.

Până să trecem la un fragment din film, îți mai zic un secret. Ghicești cine apare în captura de ecran de mai jos?

Carmen Dan, actual Ministru de Interne. La momentul acela avea 17 ani și învăța la liceul unde s-au filmat bucăți din film.

Un fragment din film, mai jos.

 Sursă imagine: captură de ecran youtube

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *