succesul se poate fara scoala

Toata lumea vorbeste despre oameni care s-au descurcat fara scoala dar nimeni nu spune si de ce

succesul se poate fara scoala

Am tot vazut pe net articole si clipuri si asa mai departe si toata lumea vorbeste despre cei care au facut bani fara scoala. Sau ma rog, sunt de succes, nu neaparat au facut bani. Se poate fara scoala? Se poate dar nu se poate daca ramai prost. 

Vezi tu, ca Bill Gates n-a terminat facultatea, ca Steve Jobs nici ala, ca Mark Zuckerberg nici ala si asa mai departe. E o lista lunga, cel mai recent am vazut un clip in care erau numiti 88 de oameni ce sunt milionari si fara scoala.

Mi se pare aiurea insa ca nimeni nu spune si de ce au ajuns milionari si cum au reusit si se induce ideea ca se poate fara scoala. Da boss, se poate si fara scoala dar nu se poate fara educatie. Educatia e ca sexul, daca nu ti-o face nimeni, fa-ti-o singur cu diferenta ca fata de sex, educatia ar trebui sa ti-o faci tot timpul singur.

Ca paranteza, parintii te educa, dar nu te pot duce mai sus decat sunt ei. La fel si profesorii dar si prietenii. Datoria ta e sa te educi mai departe de atat.

Apoi, mi-ar placea sa spuna cineva si care e „secretul” acestor oameni. Nimeni nu prea vorbeste insa despre asta.

gramada de monezi nu se poate face

Sa lamurim o chestie, acei oameni, nu au facut/s-au lasat de scoala nu pentru ca sunt prosti. Da? Ci pentru ca sunt si au fost vizionari. Au tot incercat sa faca chestii, si-au descoperit calea si pana la urma s-au tinut de ea. Perseverand, au devenit experti in chestia aia, s-au educat singuri si n-au mai avut nevoie de scoala. Practic, au stiut sa se ridice deasupra scolii dar asta nu inseamna ca au fost prosti. In niciun caz.

S-au educat singuri si au invatat constant si dupa ce au obtinut banii. Daca ii urmariti, veti vedea ca multi au incercat sa faca multe chestii inainte sa faca chestia ce i-a facut cunoscuti. De asemenea, au avut poate multe joburi, au umblat, au cunoscut oameni. Ce intelegem prin asta? Ca au fost intr-o continua cautare, de la o varsta frageda. Cati dintre noi, astia care balim la banii lor am facut asta, cati?

Si acum, cati dintre noi cand ajung acasa prefera sa se uite la seriale in loc sa incerce sa se dezvolte, sa faca ceva util? Filmele te dezvolta si ele, adevarat, dar in anumite conditii. Frecatul mentei, nu prea te dezvolta insa, doar daca ai o afacere in domeniu. Asa cum spuneam si in trecut, ar fi cazul sa nu mai fim lenesi si sa facem ceva daca vrem ceva in plus.

De asemenea, mi-ar placea sa nu mai vad articole sau clipuri cu oameni de succes si fara scoala. Sa se spune povestea completa fiindca altfel copii vor intelege ca e ok sa ramana prosti si nu e.

In alta ordine de idei, mereu vedem varfurile dar a facut cineva o statistica sa vedem si cati oameni s-au lasat de scoala si sunt vai de capul lor? Uite aici articol cu cifre si tot ce vreti.

Pe cati dintre astia i-ai vazut la televizor sau despre cati ai citit ca sunt acum milionari? Sa extrapolam si sa discutam la nivel mondial? Cati crezi ca sunt in situatia asta, sa se lase de scoala si sa reuseasca?

Lasa-te de scoala dar daca ai o idee, daca ti-ai gasit calea si esti sigur ca asta trebuie tu sa faci. Da, daca scoala nu te ajuta in cazul asta pentru ca pierzi timp, atunci fa-o. Daca nu, ramai in scoala si munceste.

idee sub forma de bec

Apoi, nu uita niciodata, cat traiesti inveti! Si nu e datoria cuiva sa te educe, este datoria ta, pe care o ai fata de tine. Daca tu nu vrei sa devii un om mai bun, nu te va putea ajuta nimeni.

Sursa imagini: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *