S-o f… pe ma-ta ma, ce, de aia m-ai luat!

Ar trebui sa-l invoc pe Orghidan pentru articolul asta, sa pot da vina pe el daca iese naspa si o incasez de la partea feminina pentru ce-am scris aici. Am insa o intrebare si eu cand am intrebari sau discutii cu mine, prefer sa le postez ca sa-mi iasa din sistem.

Acestea fiind zise, stii care-i asemanarea dintre negri si femei? Nu ca se plac reciproc ci altceva. Ambele „rase” au fost oprimate o perioada lunga de timp si acum le-a intrat democratia la cap si nu vor sa mai faca nimic.

Sa me ierte Dumnezeu si sa ma ierti si tu, draga doamna sau domnisoara care-mi faci onoarea sa citesti acest umil articol. Dar boss, nu prea se mai poate, se schimba lucrurile si nu in bine. In ce sens? In sensul ca femeile nu mai vor sa faca nimic.

Ok, acum 50 de ani, era clar cum era formata familia, mondial vorbind dar si la noi. Barbatii la munca, femeile acasa. Ele munceau probabil mai mult, ca aveau grija si de copii, si de gospodarie, si spalau, si gateau si etc. Nu mergeau insa la serviciu, si se ocupau de muncile si grijile casei. De atunci si ma rog, muuuult in trecut, cred eu ca a ramas obiceiul ca ele sa se ocupe de casa, sa gateasca, sa spele, sa etc. fiindca erau considerate munci mai usoare probabil, comparativ cu vanatoarea, taiat lemne, constructii s.a.m.d.

Ok, lucrurile s-au schimbat radical, acum suntem in 2018, femeile si barbatii muncesc cot la cot in aproape orice domeniu. Sunt de acord, femeile nu mai stau acasa, femeile muncesc, au locul lor in societate si asa mai departe. Nu se mai ocupa de „treburile casei” si mi se pare normal. Nu mi se pare normala insa „emanciparea” asta a lor.

Unora le-a intrat in cap ca au drepturi si sunt niste doamne si nu vor sa faca nimic. Ca ce, ma, m-ai luat de servitoare? Sa-ti faca ma-ta curat!!! Ca ce ma, m-ai luat de bucatareasa? Sa-ti faca ma-ta de mancare! Ca ce ma, m-ai luat de prostituata? Sa te duci la ma-ta s-o…! Nu m-ar mira sa se auda in curand si ultima propozitie prin apartamentele patriei.

De ce? Pentru ca unele persoane de sex feminin s-au emancipat atat de mult incat nu mai vor sa faca nimic. Nu vor sa gateasca, spele s.a.m.d din motivele enumerate mai sus. Dar au pretentia ca cineva, adica fraierul cu care stau ele sa faca treburile astea. Daca e corect sau nu, desigur, asta nu le intereseaza pe ele.

Departe de mine gandul, eu nu afirm ca acestea ar trebui sa fie treburile exclusive ale femeii, ci eu zic ca ar trebui impartita treaba. Dar pana mea, daca stam impreuna in aceeasi casa, atunci mi se pare normal sa facem impreuna curatenie, sa spalam, sa facem de mancare si asa mai departe.

Eu nu vreau o servitoare dar sa inteleg ca tu vrei un majordom? Fiindca daca tu nu te simti servitoare si eu nu ma simt majordom, atunci avem o mare problema.


sursa imagine: pexels.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *