rochia de mireasa

Rochia de mireasa. O porti o data de ce e asa importanta?

rochia de mireasa
freeimages.com/Simona Balint

Rochia de mireasa trebuie sa fie speciala dau oricat pe ea! Serios fata, o porti o singura data!

Uite care-i treaba, pe la mine la munca, sunt mai multe persoane care s-au casatorit recent sau urmeaza sa se casatoreasca. Discutiile pe tema asta sunt in toi, cred ca in curand o sa-mi deschid un blog despre casatorii, ceva de genul. Nu de alta dar incep sa acumulez tot mai multe informatii pe tema asta.

De ce e justificat sa dai multi bani pe o rochie de mireasa?

Una dintre discutiile care au generat cele mai mari controverse a fost rochia de mireasa. E vorba despre preturile destul de astronomice pe care le are o asemenea rochie. Din ce am inteles de la nefericitele care urmeaza sa se casatoreasca, o asemenea rochie costa incepand cu vreo 1.000 E. Intreabarea mea a fost, de ce costa atat de mult?

Sa mor daca inteleg. Cred ca toate hainele mele cumparate in ultimii ani nu fac atatia bani. De ce sa dai o galagie de bani pentru ceva ce tine cam vreo 15 ore maxim? Da, recunosc, nu inteleg importanta casatoriei pentru femei. Din ce am inteles de la unele persoane, este momentul vietii lor, este foarte important pentru ele etc. Mie ca baiat, nu mi se pare asa wow. Da, normal e un moment marfa in viata fiecaruia insa de aici si pana a-l face cel mai grandios moment ever… mi se pare cam mult. Dar na, ce sa zic, eu nu sunt femeie.

Scurt moment de misoginism

Mi se pare totusi ciudat ca femeile desi zic ca sunt independente, au nevoie de barbati ca sa le aduca acest moment de stralucire, glamourous, prin simpla lor prezenta. Nu e ciudat scumpele mele doamne? Nu dati cu pietre, aruncati va rog cu monezi daca e ceva.

De ce trebuie sa fie de „printesa” gen?

Sa revenim insa la rochie. Mai intai, nu inteleg de ce e nevoie de 15 metri de material pentru rochia aia si de ce trebuie sa fie asa pompoasa, grea (proabil) si etc. Ca sa faca curat la local, sa stearga pe jos in timp ce merge?

Pai why? Ca sa iasa in evidenta, sa stie toata lumea ca ea e mireasa? Fine, se accepta pana la un punct, desi tot mi se pare prea mult. Oi fi eu taran, nu neg aceasta posibilitate. Hai sa discutam insa in continuare.

De ce trebuie sa fie rochia de mireasa extrem de scumpa?

De ce naiba trebuie sa fie asa scumpa? Cu tot respectul, insa 1.000 de euro pe un singur obiect de imbracaminte mi se pare enorm de mult. Enorm de mult. Nu e ca si cum mai imbraci rochia aia cu alta ocazie. Poate daca te mariti inca o data insa nu cred ca ai vrea aceeasi rochie.

S-a mai vorbit despre posibilitatea de a vinde rochia aceea dupa utilizare. A fost insa o optiune refuzata categoric insa eu tot n-am inteles de ce. Serios acum, n-ai sa mai porti niciodata rochia aia de mireasa. Doar daca tu si sotul puneti de vreo fantezie in vreo seara desi mie mi se pare ciudata si incomoda rochia aia. Nu cred ca e asa usor de manipulat gen. Sau mai exista posibilitatea sa te imbraci cu ea ascultand niste rock din ala metal, cu rujul pe toata fata, rimelul scurs si sticla de vodka in mana. Dar, nu cred ca ar fi un moment fericit al vietii.

Inchei aici cu intrebarea: de ce e asa importanta rochia de mireasa pentru femei? Eu chiar nu inteleg, mi se pare exagerat.

4 thoughts on “Rochia de mireasa. O porti o data de ce e asa importanta?”

  1. Nici eu nu inteleg :))) Asta nu inseamna ca imi doresc si eu o rochie de printesa, super misto, sa-mi stea ca turnata si sa nu fie alta mai frumoasa ca mine in seara aia. Acum daca gandim logic, cred ca materialele sunt scumpe, dantele, matase, broderie manuala, chestii, sa nu mai zic de munca propriu zisa. Uneori se lucreaza saptamani bune la o rochie de mireasa. Nici mie nu imi vine a da atatia bani pe o rochie, dar nu ai alternativa. Astea sunt preturile pe piata. Mai e varianta de rochie din Europa, o iei cu 10-15 mil, dar arata horror, materiale naspa, modele urate. E complicata treaba!

  2. Va zic din start ca e o tzeapa imensa ca rochia sa fie grea, e un chin! Dragi viitoare mirese atentie la sfaturile din post si nu va luat o rochie grea!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.