Recomandarea saptamanii, de Vlad Dobrescu

A.S Asta este ultimul material reciclat de pe fostul adevarap.com.

Pentru aceasta saptamana invitatul nostru este Vlad Dobrescu, MC/Beatmaker/DJ ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. El ne-a recomandat piesa I Got Cha Opin de la Black Moon, piesa ce a aparut pe albumul de debut al acestora, Enta da Stage in octombrie 1993.


Vlad Dobrescu a ales aceasta piesa pentru ca:

Asta e un clip pe care l-am vazut la prima editie Yo! MTV Raps pe care am prins-o in direct cand a ajuns si la mine in cartier televiziunea prin cablu, undeva prin 1994. Auzisem de majoritatea rapperilor care erau deja pe val dar era pentru prima data cand aveam ocazia sa vad clipuri in premiera si sa descopar artisti noi. Pe Black Moon nu-i stiam, era de-abia inceputul ascensiunii gruparii lor, Boot Camp Clik.

Clipul m-a cucerit instantaneu. nu pare a fi mare scofala: BCC si prietenii pe strazi cantand si dand din maini. Cam la asta se rezumau majoritatea clipurilor din perioada aia si moda a revenit acum cand toata lumea are la dispozitie resurse ca sa-si faca un clip. Imi place mult stilul asta, dovada si clipul „Oameni ca mine”. Nu cred ca un lucru simplu e neaparat usor de facut. Uita-te la rap. Pare atat de simplu de facut si totusi atat de putini reusesc sa-l faca bine. Clipurile de genul asta pot adauga mult cuvintelor pe care le spune MC-ul, daca ne gandim ca in jur de 70% din comunicare se face prin limbajul corpului.

Imi place foarte mult cum pica Buckshot pe genul asta de beaturi. Mi se pare ca asta e cea mai buna perioada a lui, era un pic mai chill parca. Mi-as dori sa-l mai aud dand in stilul asta.

Piesa e produsa de celebrul duo de dj/beatmakeri Beatminerz. Sample-ul a fost lasat nealterat. Nici nu cred ca i-au mai adaugat tobe. Unii ascultatori ar considera asta dovada de lene sau superficialitate din partea beatmaker-ului, eu consider ca e vorba de geniu ca digger. Personal sunt de 1.000 de ori mai mandru daca reusesc sa descopar pe un disc un loop care nu mai are nevoie de nimic in afara de un MC care sa bage pe el decat daca fac un beat tare ciopartind cine stie ce mp3 luat de pe net. In cazul asta nu e vorba o piesa rara, e vorba de unul dintre hituirle lui Barry White, „Playing your game, baby” si e tare ca se intampla s-o mai auzi din cand in cand in locuri cu pretentii gen nustiuce restaurant si incepi sa dai din cap cu gandul la Black Moon.

Ramai aproape de V.D si de canalul lui de youtube – MIC Check Radio. Nu de alta dar se intampla o gramada de muzica buna acolo, e totul blana. Aproape in fiecare zi se face cate o emisiune (totul live, de la fiecare DJ/Beatmaker acasa) cum ar fi:

  • DIGestiv – cu DJ Sauce/ DJ Shimmy – combina tot felul de black music (funk, soul, latin beats), suna belea de tot
  • Night Check – cu Vlad Dobrescu – cel mai fresh rap de afara, livrat direct in urechile noastre
  • Beats & Pieces – cu Nerub – despre beaturi, tips-uri de la Nerub, ne prezinta creatiile lui (si nu numai), se recreeaza beaturi, belea totul. Nu tb sa fii beatmaker sa te uiti, este interesant si doar ca proces
  • Indubitabil – cu Dj ZO – iarasi un mix belea, cu bucati foarte misto, dancehall, reggae etc. Tot muzica neagra dar mai chill

Din punctul meu de vedere, daca iti place muzica, ar tb sa bagi o ureche pe canalul Mic Check Radio. E imposibil sa nu gasesti pe acolo un mix care sa placa.

Si daca esti baiat, baiat, poti sa si sustii treaba pe Patreon. 😉


sursa imagini: pagina de facebook oficiala Mic Check

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.