cumicu dupa blocuri

Recomandarea saptamanii – Cumicu

Asa cum am precizat si anterior, acesta este un articol „reciclat” de pe adevarap.com (site care nu mai exista). Pentru ca nu am vrut sa se piarda discutiile de atunci am decis sa le public aici. 

Cumicu este un MC ce nu mai are nevoie de vreo prezentare. A inceput cu Replica alaturi de Ryu, a continuat solo, iar cel mai recent material Audioteca lansat alaturi de Ais de Chef in formula Unu, Doi a impresionat profund publicul de rap de la noi prin calitatea pieselor si prin aerul old-school al acestora.

Piesa recomandata de Cumicu astazi, este Xzibit – Thank you (am ales sa postam o varianta live). Cumicu a ales aceasta piesa pentru ca: 

Piesa am gasit-o in urma cu 5 ani cautand liveuri de la diversi mc’s. In perioada respectiva studiam mult prezenta scenica a mc-iilor. Si nu doar a mc-iilor. Imi amintesc ca puneam la studiu implicit live-uri din concerte rock. Robbie Williams a fost unul dintre cele mai mari subiecte studiate de la care am invatat conunicarea cu publicul si dinamica concertelor. „Thank you” are o reprezentare live la show-ul lui Letterman si acolo am ramas surprins de nivelul la care a adus Xzibit interpretarea live. Fara om de dublaje si fara sa faca pasi stanga-dreapta, fata-spate. Mesajul piesei e unul clasic si ca multe alte piese de-ale lui… cu mesaj specific, nemaintalnit. Xzibit ramane unu’ dintre preferatii mei din cauza felului in care abordeaza tema pieselor. Foarte personal. Tare adanc si foarte incisiv. Nu lasa loc de interpretari. Foarte important asta in rap de altfel. Nu de alta, dar te poti trezi ca mesajul pieselor tale poate crea confuzii printre cunoscuti si apropiati. E periculos sa stai langa un scriitor. Te poate lasa cu impresia amara ca scrie despre tine. De asta in tot procedeul de disecare a versetelor nu tre lasat loc de „poate ca a vrut sa spuna asta de fapt”. Desigur si istoria lui Xzibit e una ce.. .pe mine unul cel putin…ma face sa inclin capul si sa fac loc maestrului.

Pe Cumicu il gasesti pe pagina lui de Facebook (de unde am luat si poza cu el).

Intre timp, de la publicarea initiala a acestui articol, a mai scos trei materiale:

2015 – 16 mai – album, 16 piese

2019 – Universal valabil – album, 15 piese.

Baga un ochi pe canalul lui de youtube si asculta-le.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *