Pareri filme | The Philadelphia Experiment | 1984

Salutare. Azi vorbim despre Experimentul Philadelphia (The Philadelphia Experiment),  un film aparut in 1984 in regia lui Stewart Raffill, cu actori precum Michael Pare, Nancy Allen si Eric Christmas.

Ce faceati in 1984? Eu eram pe minus cu un an.

Experimentul Philadelphia (The Philadelphia Experiment)

Este un film SF sau cel putin asa se doreste. Filmul creeaza ceva interes prin prisma subiectului abordat dar cam atat. Cumva uneste doua subiecte foarte prezente in viata oamenilor in toate formele posibile si anume  conspiratiile cu privire la strict-secretele experimente militare si calatoriile in timp.

Filmul este inspirat dupa un presupus fapt real. In 1943 la o baza navala din Philadelphia a avut loc un experiment de natura electro-magnetica ce avea ca scop sa aduca o nava in stare de invizibilitate pentru radarele inamice. Experimentul insa degenereaza pentru ca nava dispare cu totul si reapare apoi ulterior, dar marinarii de pe ea sunt afectati: unii sunt arsi, unii dispar etc.

Dintre toti, unul dintre marinari este mai „norocos”, fiindca ajunge departe  in timp, tocmai in 1983.

Un marinar ajunge departe in 1983 si pana la urma tot el trebuie sa faca curat.

Daca se mai intoarce sau nu, sau ce se intampla pana la urma, ramane de vazut.

Film asa si asa. Ii dau un 6 cu marinimie. Cum ziceam, este interesant ca idee, lasa mult de dorit modul cum este pus in practica. Pentru cine are chef sa arunce un ochi, exista si o partea a doua, realizata in 1993 si un documentar realizat in 2012. Pe acestea nu le-am vazut, asa ca nu stiu cum sunt, daca sunt sau nu ok.

Sursa imagine: captura de ecran trailer youtube

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *