afiș film dr. strange

Recenzie Dr. Strange

Salutare. Daca sunteti pe frecventa, atunci nu plecati. Astazi am placerea sa va prezint unul dintre cele mai bune filme vazute de mine anul acesta si anume „Doctor Strange”, probabil ultima creatie de la Marvel de anul acesta.

Atentie! Recenzia poate sa contina urme de spoiler!

doctor strange poster film 2016

Este regizat de Scott Derickson (cunoscut si pentru „Sinister” sau „The exorcism of Emily Rose”) si tot el semneaza si scenariul, impreuna cu Jon Spaihts, C. Robert Cargill si Steve Ditko. E clar ca scenariul este bazat pe benzile desenate cu acelasi nume de la Marvel. A fost lansat recent si in Romania (pe 7.11 parca) si deja are o nota foarte mare pe IMDB, fix 8.00. Hai insa sa vedem despre ce este vorba.

#sinopsis Doctor Strange

Dr. Stephen Strange este un neurochirurg de succes. Aproape cel mai de succes. Il intereseaza faima, banii – dar nu asa mult si este foarte pasionat de munca sa. Isi doreste sa vindece oamenii insa nu stiu daca pentru oameni. In viziunea si in lumea lui perfecta, nu prea exista alti oameni. Sunt cumva doar unelte care fac chestii pentru el, cam asta e ideea.  Pe undeva, doar ii tolereaza.

Este genial in munca sa insa nu prea este uman. Nu prea preia cazurile de exemplu daca nu sunt complicate sau nu crede ca exista vreo sansa sa ii vindece. Un asemenea caz ii si produce necazurile.

Pleaca la o receptie insa vorbeste la telefon in timp ce conduce. Pierde controlul volanului si are un groaznic accident, care-l impiedica sa-si mai faca meseria fiindca isi face mainile varza. Dispera, ramane aproape sarac… din astea. La un moment dat, da de cineva pentru care medicina moderna n-a putut sa mai faca nimic. Insa, a ajuns in Nepal si a reusit sa se vindece. Acolo merge si Strange si de aici incepe aventura sa.

Tot universul lui rational zboara, este dat peste cap intr-o clipita si ii sunt prezentate notiuni in care n-a crezut niciodata.

 #ochiul critic Doctor Strange

Din varii motive, n-am chef sa fac cv-ul personajelor de data asta. Vreau doar sa va spun cu ce parere m-a lasat pe mine acest film.

L-am asteptat cu entuziasm si din fericire mi-am pastrat acest entuziasm si dupa ce am iesit din sala de cinema. Este un film bun, spre foarte bun, cel putin daca vorbim de nisa lui – filme de aventura, SF, fantastice, aventura.

Mi-a placut mult povestea in sine, o poveste buna, consistenta cu cap si coada. Scenariul a fost unul bun si destul de profund pentru acest film. Chiar daca nu se vrea genul de film care sa-ti schimbe viata, prezinta niste concepte destul de adanci, daca esti atent la ele.

De asemenea, mi-a placut amestecul: creativitate si imaginatie maxima (tot respectul), efecte tari, actiune buna, cursiva si… caterinca. Da, caterinca. Initial ai cumva impresia ca este un soi de drama sau ceva de genul insa nici pe departe. Are momente dramatice dar momentele de caterinca sunt mai dese. Iar glumele sunt fresh, nu sunt cliseice, nu sunt reciclate.

Decorurile sunt si ele tari, iti hranesc din plin imaginatia si te baga in film aproape la propiu.

As putea sa mai vorbesc mult timp despre acest film, insa prefer sa va las sa-l vedeti. Din punctul meu de vedere este la fel de bun ca Suicide Squad si mai bun ca Deadpool, ca sa-l compar cu filme de pe aceeasi nisa.

Trailer Doctor Strange:

Sursă imagine: impawards.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *