poster film Deadpool 2016

Recenzie Deadpool | Film 2016

Salve. Filmul de azi este un film cu super-eroi si nu este un film cu super-eroi. Este un film atipic, cu siguranta. Personajul principal „Deadpool” precizeaza de altfel in mai multe randuri ca nu este un super-erou.

Deadpool:

scena din film deadpool

Modul de filmare si scenariul sunt de asemenea inedite, iti da cumva impresia unui documentar sau ceva de genul, pentru ca filmul este narat de personajul principal, care iti explica lucrurile din perspectiva lui. El centreaza, el da cu capul. De asemenea sunt bagate diverse „soparle” pe acolo, ironii si auto-ironii, nu scapa nimeni, nici celelalte filme de la Marvel, nici chiar Ryan Reynolds pentru ca el este actorul principal. Se sugereaza de exemplu ca nu pe calitatile sale de actor se bazeaza ascensiunea sa ci pe aspectul fizic. Deci este un film cu super-eroi dar cu chestii din viata reala in genul parodiilor. Din acest punct de vedere, imi aminteste un pic de „The Expendables”.

Filmul ne prezinta un mercenar ce se indragosteste si imbolnaveste in ordinea asta. Este salvat, dar asta ii produce o mutatie groaznica in urma caruia insa capata puterea de a se auto-vindeca orice ar fi, capata insa si un aspect fizic nu prea placut. Asta ii cam distruge viata si astfel se hotaraste se plece in urmarirea tipului care i-a facut chestia asta. Pe parcurs mai apar in peisaj si niste X-Meni, dar nu prea multi. De ce? Explicatia o gasiti in film si e funny (nu e ascunsa ni se spune direct).

Ar mai fi multe de zis, dar e genul de film unde nu prea poti fi subtil in descriere pentru ca daca esti prea subtil nu e interesant si daca esti suficient de explicit incat sa creezi interes e spoiler si iei din farmec. Pot sa spun ca este un film bun, merita vazut cu siguranta. Se bazeaza pe antiteze as putea spune, pe inedit, pe iesit din comun si pe chestii la care nu te astepti. Cum spuneam mai sus, Deadpool este un erou atipic, cu o gura bogata si un umor pe masura, in timp ce unul dintre partenerii sai (un colos la propiu) este o fiinta educata ce nu sufera un limbaj mai „de cartier”, expresii tari, nuditate etc.

„Deadpool” cred ca ar putea fi oricare dintre noi daca ar avea „pe mana” niste super-puteri. 🙂

Este si ceva ce nu mi-a placut la film si anume: filmul incepe cu personajul principal ce merge spre locul actiunii. Ajunge si incepe actiunea si atunci se ia o pauza, pentru un flash-back care ne arata povestea lui, de unde a inceput etc. Pe undeva nu mi s-a parut cea mai buna idee pentru ca mi se pare ca te scoate din faza. Adica nu stiu, e ca si cum te uiti la fotbal, ajung aia in careu si cand sa vezi sutul la poarta se pune stop si te duc pana la portar ca sa vezi de unde a plecat mingea. 🙂 (am vrut initial sa fac o analogie cu un film porno dar am reusit sa ma abtin pana la urma).


Cam atat despre film, vi-l recomand cu siguranta i-as da un 8-9 si ma astept la o continuare mult mai smechera sunt convins ca are ce-i trebuie sa devina franciza pentru ca: este un film de actiune, este un film fantastic, este un film cu super-eroi, este un film de dragoste dar are si destule accente de parodie.

Sanatate!

P.S Mi se pare super-smecher ca aduce in prim-plan o super piesa si anume „Shoop” de la Salt-N-Pepa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *