poster film drama concussion 2015

Recenzie Concussion | Drama | Film 2015

Salutare. Desi astazi nu e zi de postat filme, n-am putut sa ma abtin insa. Am vazut un film bun, o drama si am considerat ca este imperios necesar sa vi-l prezint si voua. Este vorba despre „Concussion”, film de la sfarsitul lui 2015 cu Will Smith in rolul principal. Daca este sa-l categorisim dupa gen, il putem incadra in mai multe cum ar fi: drama, sport, fapte reale etc.

Recenzie Concussion – drama:

citat din filmul concussion

Filmul incepe cu sfarsitul, pentru ca ne este prezentat Bennet Omalu, medic patolog de origine kenyana (daca am retinut bine) ce isi prezinta cauza intr-o sala ce pare sa fie de tribunal. Acest patolog este foarte pasionat de meseria sa, isi ia foarte in serios autopsiile incercand sa vada pe langa cum a murit cineva, cum a trait de fapt. Asa ajunge sa il autopsieze pe Mike Webster, vedeta locala, fost celebru jucator de football american ce a fost descoperit mort in camioneta sa. Automutilarea, drogurile etc. toate acestea gasite in corpul sau il fac pe Omalu sa ceara analize suplimentare. In urma acestora, descopera niste leziuni pe creierul lui Webster, din cauza loviturilor repetate incasate pe teren. Asta il face sa studieze chestiunea si sa publice un material pe aceasta tema. Evident insa ca NFL (National Football League) nu este deloc incantata de activitatea sa, pe care o considera subversiva ca atare, intre ei si Omalu incepe un razboi surd. Cine are castig de cauza, vedeti daca va uitati la film.


Mie mi s-a parut bun filmul, mereu mi-au placut filmele facute dupa fapte reale. M-a surprins un pic Will Smith care joaca rolul unui medic african si are si accent pe masura. Degeaba s-a ofticat insa, din punctul meu de vedere nu merita o nominalizare la Oscar pentru prestatia din acest film. Au jucat bine si el si ceilalti, inclusiv Alec Baldwin dar pur si simplu nu mi s-a parut sa fie ceva de Oscar.

Este insa un film bun, o drama interesanta care poate fi urmarita fara probleme. Imi plac filmele de investigatii, de dezbatere, de lupta ca atare mi-a placut si acesta cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe fapte reale.

Din partea mea incaseaza un 8 si este un film pe care vi-l recomand cu draga inima, n-o sa va plictisiti si nu e pierdere de vreme. Daca mai vreti si alte filme inspirate din fapte reale sau drame sportive, va recomand: #filmeinspiratedinfaptereale, gasiti acolo.

Sanatate!

P.S S-o aplica treaba asta si la rugby-stii nostri? Ca ei nu au nici macar casca. 🙁

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.