Cine mi-a luat cascavalul - Spencer Johnson_Fotor

Recenzie „Cine mi-a luat cascavalul”, de Spencer Johnson

Cine mi-a luat cascavalul - Spencer Johnson_Fotor

Viata are mereu surprize pentru noi. Unele sunt frumoase, unele nu prea. Evident, este mai usor sa accepti o surpriza placuta, sa zicem, o oferta pentru un job mai bun. Insa cum accepti sau cum reactionezi daca de exemplu firma ta se inchide si esti dat afara?

Ti se pare nedrept. Cand primesti oferta pentru jobul mai bun, ti se pare ca meriti. Daca esti dat afara sa zicem, ti se pare ca este nedrept si poate chiar ai si dreptate.

Eu nu sunt bun la fizica dar cred ca exista o lege simpla: cu cat cazi mai de sus, cu atat te vei lovi mai tare. Si riscul de a cadea intervine cand nu esti pregatit pentru mediu.

Exact asta face si cartea astea. Este o fabula, o parabola, o ce vreti voi ce exprima o idee simpla dar neglijata: fii mereu pregatit pentru schimbare!!! Simplu dar cati dintre noi fac asta cu adevarat? Cred ca foarte putini.

#sinopsis Cine mi-a luat cascavalul?

Cartea ne prezinta povestea lui Mirosila, Gonila, domnul Hohot si domnul (I). Cei patru, doi soareci si doi omuleti, traiesc intr-un labirint si in fiecare zi pleaca dupa cascaval, hrana lor comuna.

Ambii gasesc cascaval, dar in timp ce soarecii, Mirosila si Gonila, verifica in fiecare zi gramada lor si ce se intampla in jur, omuletii se fac comozi. Se muta mai aproape, decoreaza camera cu cascaval etc. Practic, se comporta ca si cum cascavalul ar fi acolo pentru totdeauna.

Dar cascavalul se termina la un moment dat, atat pentru soareci cat si pentru omuleti. Mirosila si Gonila sunt insa pregatiti pentru asta, ei s-au prins de mult ca sunt schimbari asa ca pleaca in cautarea unui nou cascaval. Omuletii insa raman in faza negarii si cel putin unul dintre ei asteapta sa se repare nedreptatea. Dom’le, pe ei nu-i intereseaza, cine a ciordit cascavalul sa-l aduca inapoi!!!

Dar oare asa functioneaza lucrurile?

#ochiul critic

Este o poveste interesanta, frumoasa, plina de invataturi ca un citat din Biblie daca vreti. Morala este camuflata sub forma unei povesti amuzante si atractive. Toata treaba este structurata, primesti indicii de la inceput si pana la final.

Ma repet dar morala povestii este ca un soi de puzzle, sau ca o cautare de comori, mergi din indiciu in indiciu si la final ai tabelul complet.

Ca orice chestie si povestea asta poate fi folosita in dublu fel. Adica atentie!!!, daca o auzi pe la munca, fii cu ochii in patru, s-ar putea ca cineva sa-si doreasca sa te manipuleze.

Iti recomand insa sa o pastrezi si o aplici in viata privata, pare potrivita pentru asa ceva.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *